Primele impresii cu Dacia Spring la șueta electronilor

Sâmbătă, 20 noiembrie, am participat la un eveniment planificat de Cristi Tudor, de la România Electrică, în parcarea de la IKEA, eveniment numit ulterior Șueta electronilor.

Din invitația de pe Facebook, că acolo am văzut anunțul, urma să se strângă un număr destul de mare de utilizatori de electrice.

Bineînțeles că nu aveam de gând să ratez o astfel de oportunitate și l-am invitat și pe Andrei, prietenul meu, să participe și el. Și ce bine că a reușit să vină, că iar eram singurul posesor de ID3 la întâlnire.

Cele mai multe electrice de la întâlnire au fost Tesla, multe Model 3, dar și un Model X care ne-a încântat pe final cu un eveniment artistic 😊

Bucuros am fost și de prezența colegului Andrei Dumbravă la întâlnire, alături de inconfundabila lui Kona.

Cristi, organizatorul întâlnirii, ne-a făcut o mega surpriza de a ne oferi o plimbare de 10-15min, în zona Pallady cu Spring-ul.

Câteva cuvinte despre Dacia Spring:

Suficient de încăpătoare la volan, poziția de condus bună (eu am 1.83m), singurul lucru care o trădează că e o mașină mică sunt mânerele din fețele de uși: foarte mici.

Emoția cea mai mare cu Spring-ul o aveam cu privire la puterea motorului, cei 33 kW păreau inițial puțini, dar după o tură de 10 min mi-am dat seama că nu am mers mai încet decât aș fi mers cu ID3-ul pe traseul din oraș. Cu toate acestea, un singur lucru lipsește: rezerva de putere, cred că ar fi mers un boost de 20 kW pentru câteva secunde.

Regenerarea nu e foarte puternică, mai ales la viteze mici regenerarea este similară cu un rulaj liber (coasting), dar dacă acționezi frâna, crește și putere regenerată (plăcuțele de frână sunt protejate).

Ce ar fi de îmbunătățit la Spring: pornirea să se facă automat prin introducerea cheii în butuc, fără să mai rotești cheia în 3 poziții ca la o mașină cu motor termic și poate o acționare automată a frânei la scoaterea din modul Drive în Neutru, pentru că mașina poate rula liber nefiind ”în viteză”.

Mai jos vă las materialul lui Cristi de la eveniment:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.