Rolul educarii electromobilistice in luarea deciziilor de achizitie

Ca orice initiativa noua si intr-un domeniu de pionierat, proiectul Electromobilitate a avut zile mai bune si altele mai „challenging”, cum se zice in limbaj de multinationala, sau proaste, mai pe romaneste.

Echipa elmob mai 2019.
Din imagine lipsesc Eugen si Cami, care cu regrete nu au reusit sa ne insoteasca la Bran

Cu o echipa admirabila de voluntari, dedicati ideii ca fiecare poate face ceva pentru reducerea poluarii din aglomeratiile urbane prin electrificarea transportului rutier, am organizat evenimente prin care cei interesati sa poata lua contact direct cu cele doua automobile electrice avute la dispozitie in 2019, veteranul Ionica (Hyundai Ioniq) si TM 3 (Tesla Model 3 LR, RWD).

Spectrul activitatilor cuprinde articole de informare si educare electromobilistica publicate de gazda noastra in primul an de existenta, revista online 24auto.ro, test drive-uri in SUA, Norvegia, Suedia, Germania si Romania si evenimente mai „speciale” cum au fost:

Dupa evenimentul organizat de Marius Barsan la Sibiu inregistram prima „victorie” concreta a proiectului nostru, cand intalnirea dintre un client si un agent de vanzare in timpul unui test drive cu Tesla, s-a finalizat cu achizitia unui Nissan Leaf.

A doua, pe care o vom documenta mai in detaliu s-a materializat odata cu achizitia unui Hyundai Ioniq de catre Tudor, student la sectia Autovehicule Rutiere din Timisoara, un viitor inginer auto, a carui achizitie face evident interestul pentru electromobilitate si suntem aproape convinsi ca isi va dedica cariera automobilelor electrice.

Dupa participarea la prima editie ElectRoMania de la Brebu, Tudor ne scria:

1 mai 2019: Bună! Mulțumim pentru experiența electrizantă alături de dumneavoastră și de ceilalți organizatori. În perioada următoare, când aveți timp, mi-aș dori sa mergem la un drive test cu Ioniq-ul, dacă se poate, ca să simt feelingul de mașină electrică. Ziua de azi a fost o experiența încântătoare și sper să mai organizați astfel de evenimente. Drum bun spre casa!

Dupa alte cateva schimburi de mesaje, astazi (19 iulie) a venit vestea cea mare, faptul ca Tudor a luat decizia sa paseasca pe calea electrica:

19 iulie 2019: Buna dimineața! Ieri am intrat in posesia unui Ioniq electric și sunt foarte încântat. L-am cumpărat din Cluj și am venit la Timisoara fără nicio problema, cu o încărcare la Kaufland in Sebeș și una la Deva. Sunt foarte încântat de mașina, este minunata. Feelingul la volanul unei mașini electrice este super, iar Ioniq mi se pare una dintre cele mai bune mașini electrice disponibile momentan. Evenimentul de la facultate și cel de la Brebu m-au convins ca asta este mașina potrivită pentru mine și vreau sa va multumesc pentru ca ați avut un rol foarte important in luarea acestei decizii. O zi buna!!

Impartasim entuziasmul lui Tudor pentru Hyundai Ioniq, dupa aproape zece luni si peste 17000 km de experienta cu acest prieten credincios si extrem de econom.

Maine vom sarbatori evenimentul si vom adopta Ioniq-ul lui Tudor in „garajul nostru” virtual, urmarind comportamentul si informand cititorii despre experienta lui Tudor cu Hyundai Ioniq.

DRUMURI ELECTRICE BUNE tuturor si lui Tudor in special !

db

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.