Săptămâna #40 în garajul #konașilor și … din nou sincope la livrare?

Discuțiile interminabile pe scăderea vânzărilor de electrice continuă și vor continua atâta timp cât titlurile alarmiste vor genera venituri din publicitate. Noi, în proiectul nostru, încasăm bobârnace generate de aceste manipulări. Pare că a devenit un sport național. Alături de informațiile pentru săptămâna #40 aruncăm o privire asupra ultimului index de mobilitate electrică pentru România.

Sincope la livrare?

Scriam de curând (aici) că nu cred în moda trecătoare a mașinilor electrice și că scăderea apetitului este o retorică falsă. Când lună de lună vedem pe primele 2 locuri în Romanian e-Mobility Index modele Tesla este evident că există ori sincope pe zona de livrare, ori reprezentanțele nu doresc sau nu pot să vândă, ori există alte așteptări în rândul consumatorilor.

Dacia nu mai livrează numere cu cel puțin 3 cifre din iunie, lucru ce înseamnă 3 luni de lipsă stoc și de pregătiri pentru livrarea noului model de Spring.

Kona e acolo din nou, fără să genereze mari emoții. Strategia livrărilor cu pipeta continuă la marea majoritate a producătorilor tradiționali și mai conservatori, când vine vorba de mașina electrică.

Din nou, scăderea numărului de înmatriculări într-un mediu în care cea mai vândută mașină a luat o pauză de livrări, este un lucru normal. E motiv de îngrijorare? Depinde!

Dacă mă întrebi pe mine nu sunt deloc îngrijorat. Nici vorbă să fie o modă trecătoare.

Dacă îi întrebi pe cei care scriu într-o notă prăpăstioasă sigur nu sunt îngrijorați. Doar că traficul și banul din publicitate vor curge mai bine pe astfel de note 🙃

Dacă ne uităm spre autorități nu par a se uita spre înmatriculările electrice sau țintele pe care ni le-am asumat ca națiune în UE. Vom atinge acele ținte de poluare fără o intensificare a electrificării transportului? Bună întrebare!

Săptămâna #40

Chiar dacă temperaturile au scăzut, săptămâna #40 ne aduce o scădere a consumului. De la 13.6 kWh/100 km în săptămâna #39 la 13 kWh/100 km, lucru care ne trimite din nou la discuția despre modul de utilizare și impactul acestuia asupra consumului.

Konașii au parcurs peste 1.800 km în această săptămână (4 colegi), Daniel (CJ) fiind în concediu. Mai jos vedem graficele de consum și domeniul de consum obișnuite.

Naveta e cazul de utilizare ideal pentru electrice. Acest lucru s-a spus deja pe blog și nu numai în repetate ocazii. Tranziția de la temperaturi ridicate la cele scăzute înseamnă și o utilizare mai puțin intensă a instalației de climatizare. Și acest lucru influențează consumul.

În #konița noastră, aerul merge tot timpul pe auto, 21.5-22.5°C. Am observat o scădere a consumului în ultima săptămână. Cum utilizați în această perioadă climatizarea? Ați observat o scădere a consumului?

Vă așteptăm comentariile pe blog, pe media socială sau pe email office@electromobilitate.com.

Titus (SB)

Săptămâna 30.09-6.10

  • cost: 0 ron
  • distanță: 454 km
  • consum mediu: 11,6 kWh/100 km

Gabriel (MS)

Săptămâna #40 a arătat așa:

  • Distanță parcursă: 424.9 km
  • Consumul mediu: 14.1 kWh/100 km
  • Încărcare: încărcat acasă. Hidroelectrica + panouri

Distanța parcursa săptămâna aceasta e împărțită astfel:

  • Luni – Vineri: Naveta la lucru.
  • În weekend plimbări prin zonă.

Marius (CS)

O săptămână cu un număr de 632,2 km parcurși. Consum: 13,4 kWh/100 km. Cost încărcări: 107,31 lei.

Energie încărcată: 97,55 kWh. Încărcări făcute la stațiile din Reșița.

Dani (AR)

Pentru Kona avem:

  • Distanță parcursă: 310 km
  • Consum mediu: 13.0 kWh/100 km
  • Cost încărcare: 0 lei

Fără alte probleme. Ne apropiem rapid de cea de-a doua revizie în mai puțin de 12 luni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.