Silviu și electro-leul după 12 luni

După o implicare consistentă cu informații săptămânale, jurnale de călătorie și cel mai mare număr de imagini surprinse cu Peugeot e-2008 pe drumurile țării, Silviu este cel de al șaselea absolvent al promoției 2021 din cadrul proiectului Electromobilitate.

Alături de Ovidiu tot cu Peugeot e-2008, Laura cu 208, Razvan și Dan cu Opel Corsa, Silviu ne-a ajutat să înțelegem eficiența și problemele întâmpinate în primul an de proprietarii modelelor electrice livrate în 2020 de grupul Stellantis.

Consumul mediu după 12 luni

Silviu face parte din grupul proprietarilor ce și-au început cariera electrică vara, când autonomia este destul de apropiată de cea indicată de producător și se extinde puțin în lunile de toamnă, când utilizarea AC-ului se reduce.

Șocul primei ierni, când în funcție de utilizare consumul pentru climatizare poate genera valori îngrijoratoare în oraș, nu a existat pentru Silviu. După o călătorie lungă de iarnă (2400 km), a demonstrat ca Peugeot-ul 2008, chiar dacă are un acumulator relativ mic, pentru cât este de spațios, poate fi utilizat la călătorii în afara aglomerațiilor urbane în orice anotimp.

Prudența producătorilor tradiționali, care au ales o arhitectură comună pentru prima generație de automobile electrice nu este limitată la cazul fostului grup PSA și a gamei Peugeot – Opel. Hyundai-Kia și Volvo-Polestar au realizat modele foarte îndrăgite pe platforme comune, dar tendința actuală, demonstrată la scară foarte mare de grupul VW, este proiectarea unor platforme dedicate pentru o gamă cât mai mare de modele electrice.

Așteptăm cu mult interes relatarea amănunțită a costurilor și rezolvării problemelor de soft și calitate cu care s-a confruntat Silviu în primul an de electromobilist alături de Peugeot e-2008 și urmărim cu mult interes viitorul pas în universul electric.

MULȚUMIM Silviu pentru contribuția valoroasă la informarea obiectivă a celor interesați de automobile electrice și drum bun în continuare!

Două articole scrise de Silviu în primul an alături de 2008 despre călătoriile electrice întreprinse:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.