SUV-uri electrice compacte la final de an în Europa

Un segment de vehicule îndrăgite în Europa în aceste zile este cel a SUV-urilor compacte, chiar daca Zoe și Model 3 vor termina anul pe locuri fruntașe în clasamentele de înmatriculări, sunt urmate de Hyundai Kona și Kia Niro.

Ce alte modele comparabile sunt disponibile în Europa?

Intr-un articol din februarie intitulat SUV-uri electrice la prețuri (ceva mai) accesibile în 2020 am discutat în detaliu despre Kona, Niro, MG ZS și Aiways U5.

Pe parcursul anului, cu unele întârzieri cauzate de pandemie, numeroase modele electrice noi au îmbogățit oferta în Europa, două din ele, Mazda MX 30 și Xpeng G3, intrând în categoria SUV sau crossover compact, cu o lungime cuprinsă între 4.2 și 4.5 metri.

Înmatriculări în Norvegia

Foto – Marian Nica

In timp ce Mazda MX 30 este prezentă în Romania și multe alte piețe europene, Xpeng G3 a fost lansat deocamdată doar în Norvegia.

Intr-o postare pe contul nostru facebook din 11 decembrie atrăgeam atenția la dinamica și receptivitatea pieței norvegiene pentru modele noi printr-o captare a înmatriculărilor din acea zi.

Sursa: elbilstatistikk.no

Întâmplător 11 decembrie a fost ziua în care Xpeng a înmatriculat 33 din primele 100 de autovehicule aduse din China, dar firma norvegiană importatoare ne asigură ca alte sute de exemplare sunt pe drum (vezi video).

Dacă prețul de 33.000 euro oferit pentru intrarea în Norvegia va fi aplicat și pe alte piețe europene rămâne de văzut în 2021, dar lista dotărilor și gadget-urilor electronice merita o privire atentă pe configuratorul Xpeng.

O altă recomandare pentru zile liniștite de vacanță este video-ul de prezentare, o premiera a canalului Fully Charged cu concursul lui Bjorn, care demonstrează câteva din funcțiile avansate de navigație și conducere autonomă cu care este echipat Xpeng G3.

Vizionare plăcută și SĂRBĂTORI FERICITE din partea întregii echipe Electromobilitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.