SUV-uri electrice la preturi (ceva mai) accesibile in 2020

Gama SUV-urilor electrice de lux este bine dotata cu modele de performanta (Tesla Model X) si luxoase (Mercedes EQC, Audi e-tron, Jaguar I-Pace) despre care am scris la timpul potrivit pe larg in revista online 24auto.ro.

Marea lor problema pentru potentialii clienti este pretul, dincolo de posibilitatile financiare ale celor multi multi doritori de SUV-uri electrice. O discutie purtata recent cu un fan al proiectului Electromobilitate, in cautarea unui model electric potrivit pentru nevoile familiei, mi-a dat imbodul sa sintetizez intr-un tabel datele cunoscute pentru cateva SUV-uri la preturi mai rezonabile.

Pe langa mai vechile cunostiinte Hyundai Kona si Kia Niro, care beneficiaza de tehnologie si acumulatori comuni, in 2020 asteptam doua aparitii noi din China, omologate pentru vanzare in Europa.

M-am bucurat sa aud ca Nelutu este in cautarea unui automobil electric, impreuna cu alti colegi din generatia sa. Este de apreciat atat preocuparea pentru mediu, cat si contributia dascalului din Campia Turzii la binele tuturor printr-o initiativa laudabila. Asa cum imi povestea cu multa modestie:

Fac ce pot… plantez copaci de vreo 15 ani ….

singur sau cu elevii mei …

fiecare generatie sa planteze copacii lor!

In numele colectivitatii electromobilitate, noi iti multumim pentru fiecare gura de aer mai proaspat la care ai contribuit impreuna cu generatii de elevi, plantand pomi. FELICITARI !

CANDITATII

In categoria SUV-urilor electrice mai accesibile ca pret, disponibile pe piata in 2020, sunt patru familii de modele: Hyundai Kona, Kia Niro, MG ZS EV si Aiways U5.

Kona si Niro se livreaza cu doua dimensiuni de acumulatori si motoare de putere diferita (dar acelasi moment!), astfel incat oferta creste practic la sase modele cuprinse intre 30.000 si 40.000 euro.

Atentie insa, doar modelele aduse in Romania de importatori acreditati beneficiaza de subventia de aproximativ 10.000 euro acordata la achizitia unui autovehicul electric nou.

Cele sase modele sunt listate de la cel mai mic Hyundai Kona, la cel mai mare Aiways U5.

Sursa informatiilor este in link-urile de mai jos. Pentru cele comercializate in Romania, am ales pretul de baza si garantia publicata de importator. Pentru MG ZS si Aiways U5 am utilizat pagina din Germania, de unde am notat si disponibilitatea pentru livrare, stiind ca multi dintre cei interesati apeleaza la cunostiinte din Germania, atunci cand un vehicul nu este disponibil in Romania (de exemplu Tesla Model 3).

Hyundai Kona

MK ZS EV

Kia Niro

Aiways U5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.