În cadrul proiectului Electomobilitate, echipa Zoe și ID.3 au înregistrat cea mai mare creștere a numărului de participanți în primele șase luni din 2021.
Odată cu înrolarea lui Șerban, Márton și Ciprian statisticile actuale includ două cazuri de utilizare noi din Suceava și unul din Târgu Mureș, pe lângă cele demarate de Radu și Darius în toamna anului trecut.
Consumul mediu săptămânal
Despre condițiile în care au fost realizate valorile de consum de mai sus, aflați la rubrica „In direct cu proprietarii”.
Consum mediu luna iunie
In contextul valorilor de consum mediu realizate de întreaga echipă în luna iunie, colegii cu Renault Zoe s-au plasat în zona centrală, cu Ciprian, Márton și Radu grupați într-o plajă îngustă de 13.4 – 14.0 kWh/100 km.
În direct cu proprietarii
Radu – Ploiești
Parcurs: 599 km
Viteza medie: 45.8 km/h
Consum mediu: 13.6 kWh/100 km
Costuri alimentare: 0 leiVreme bună, voie bună și electroni la treabă, date în tiparul obișnuit!
Miroase foarte tare a vacanță!
Márton – Târgu Mureș
Am fost sâmbătă ieșit spre zona cabana și ski resort Madaraș din județul Harghita. Pe drum am alimentat în Odorhei la hotelul Gonduzo, tokenul este disponibil la recepție, cred că dispun doar de 11 kW.
Sus pe munte, am stat de vorba cu câțiva oameni din zonă și le-am propus să instaleze stații de încărcat mașini electrice. Apoi mi-au povestit că zona fiind arie protejată Natura 2000, e greu cu orice modificare. Un proprietar de pensiune a făcut un podeț peste un șanț și a primit 50 000 ron amenda, fiindcă au executat lucrarea fără a deține aviz de mediu.
Așadar, momentan să instaleze stâlpi care necesită săpare, li se pare foarte complicat și nu știu dacă se poate. Le-am zis să se intereseze, poate nu trebuie nici o săpătura, curentul este tras în cabană și firidă. Dar era totuși inedită informația lor.
Totuși au alimentat câteva mașini „din centrala termică” – o încăpere foarte mică, dar dotată cu 220 AC.
La urcuș nu am fost foarte atent la consum, dar la drumul în jos, fiind o coborâre de 8 km în pădure și asfaltat, mi s-a generat chiar o „căsuță” de energie în Zoe41, și estimarea a arătat un plus de 50 km autonomie după ce am ajuns jos. Am coborât destul de sportiv și regenerarea a fost între 15-35 pe bord, foarte semnificativ.
Dacă plănuiți să cumpărați un Renault Zoe cu ajutorul programului rabla plus, puteți lua legatura cu proprietarii actuali la rubrica de comentarii, pe facebook și în Forum pentru clarificări suplimentare despre viața alături de Zoe.

We are a team of electric car owners sharing our experiences with those who are interested. Starting in 2018, we collected information from 83 owners, documenting over 2.5 million km, mostly in Romania, with some input from our colleagues in USA, Finland, Germany and Switzerland.