Tesla Model 3 si Hyundai Ioniq – noutati din garajul nostru virtual

Dupa noutatile si vestile bune despre consumul lui Evy – Nissan Leaf, am primit cateva actualizari despre consumul si cheltuielile de intretinere ale altor participanti la proiectul Electromobilitate.

Tesla Model 3

„Vegasteslagirl” intr-o statie Electrify America, construita de VW in urma scandalului Diesel din SUA

In Las Vegas, „vegasteslagirl” (Tesla Model 3 long range, tractiune spate) a depasit 15.000 kilometri si, dupa ce arsita verii in desertul Nevada s-a mai domolit, consumul mediu realizat pe traseul navetei zilnice, in proprotie de 80% autostrada, s-a asezat la 14.1 kWh/100km.

Informatiile primite de la „vegasteslagirl” sunt in unitati de masura americane.
1 mila =1.6 kilometri
TM 3 intr-o parcare din Suedia, la Marea Baltica

Dupa excursia de peste 5000 km de la Timisoara la Drammen, cu numeroase abateri si test drive-uri in Germania si Suedia, TM 3 (Tesla Model 3 long range, tractiune spate), a incheiat turneul european cu un consum mediu de 14.4 kWh/100km. Este o valoare remarcabila, luand in considerare ca pe Autobahn-ul german, consumul a atins 20 kWh/100km, acolo unde nu au fost restrictii de viteza.

Ultimele informatii TM 3 provin din Asker, Norvegia, inainte de imbarcarea pe vasul ce o transporta la Baltimore.


Tesla lui Claudiu este singura dual motors, specificatie europeana, din tripleta de Tesla Model 3 parcate in garajul nostru virtual

Claudiu si al sau Model 3 long range dual motors, mananca kilometri in ritm alert, antreprenorul timisorean declarand ca pe Autobahn conduce cu placere la viteze mari findca „se simte foarte bine 🙂„.

Impactul asupra consumului se vede si din ultima imagine transmisa de la bordul masinii, cu o medie de 20 kWh/100 km pentru 3112 km.

Consumul mediu la viteze mari pentru Tesla Model 3, dual motors.

Hyundai Ioniq

Veteranul proiectului Electromobilitate, Ionica, a incheiat primul an de serviciu fara cea mai mica problema tehnica, costuri de intretinere ZERO.

Ioniq-ul lui Tudor (stanga) s-a intalnit cu Ionica si echipa elmob la Casa Auto Timisoara, partener al proiectului Electromobilitate

Desi consumul mediu se mentine in valori excelente atat la Timisoara, unde urmarim indeaproape Ioniq-ul lui Tudor, cat si la Sibiu, influenta diminetilor reci incepe sa se simta. Astfel consumul la dus, devreme dimineata, a fost cu pana la 30% mai ridicat decat cel la intors acasa dupa masa, cand temperatura a crescut cu aproximativ 10 grade Celsius.

Consumul mediu saptamanal inregistrat de Ionica pe parcursul primului an in serviciul proiectului Electromobilitate
Consumul comparativ intre doua Hyundai Ioniq, care fac naveta zilnica la Sibiu (Ionica) si Timisoara

Invitatie de participare la „garajul nostru virtual”

Chiar daca in prezent urmarim un numar limitat de modele electrice, suntem deschisi colaborarii cu oricine doreste sa ne comunice informatiile de consum si intretinere pentru automobile 100% electrice. Asa cum scriam si in precedentul update, inscrierea in „garajul nostru virtual” este gratuita.

Toate informatiile vor fi publicate sub numele autorului, singurul beneficiar al efortului depus fiind comunitatea de electromobilisti si de persoane interesate de date concrete, care sa ajute la luarea unei decizii de achizitie a unui automobil electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.