Kona sau bicicleta, cu care mergi mai repede?

Introducere

Intr-un articol din ianuarie 2021, Titus (Kona, Sibiu) compara consumul de energie al Konei cu cel pentru deplasarea cu bicicleta.

După 80.000 km parcurși la volanul koniței, revine la tema eco-deplasărilor electrice sau cu pedale, dar de această dată cu o plimbare simbolică pe traseul descoperit de el și recomandat echipei noastre pentru evenimente de promovarea a mobilității electrice de la Păuca – Ciugud, sau invers, oricum preferați tot așa de frumoasă este zona.

Ce a urmat după imboldul lui Titus se cunoaște deja de membrii comunității ce ne urmăresc de mai multă vreme. O serie de trei evenimente care marchează importanța alimentării de la panouri solare și scoate în evidență inițiativele unor administrații locale vrednice de toată lauda:

MULȚUMIM Titus că ne-ai deschis ochii la o zonă frumoasă din centrul țării, cu oameni primitori și stații de încărcare instalate de primăriile comunelor Ciugud si Păuca!

Kona sau bicicleta, cu care mergi mai repede?

De foarte mult timp am vrut să mă dau cu bicicleta pe dealurile de la Păuca, așa că dacă tot nu mai este încărcarea gratis în Sibiu și a fost o vreme foarte frumoasă am dat o fugă până acolo.

Nu pot să spun că a fost chiar o fugă, pentru că la dus am prins aglomerație și am pierdut jumătate de oră să ies din Sibiu cu Kona.

Sibiu – Păuca:
  • Distanța:  50 km
  • Durata: 01:29 h
  • Consum: 10,2 kWh/100km

Traseu bicicletă:
  • Distanța: 39 km
  • Durata: 01:50 h

Traseul este cu foarte multe urcări și coborâri:

    

Asfaltul este foarte bun, mai puțin o bucată de 10m unde a fugit terenul, iar traficul auto este ca și inexistent. Pe lângă drum sunt pășuni care sunt împrejmuite cu garduri electrice și nu am avut nici o treaba cu câinii ciobanilor.

Sibiu-Păuca-Sibiu:
  • Distanța:  94 km
  • Durata: 02:21 h
  • Consum: 10,1 kWh/100km

Am servit electroni la stația de încărcare donată de proiectul Electromobilitate pentru școala din Păuca.

NOTĂ: alte două stații donate la electro-sezătoare de partenerii noștri de la lektri.co Primăriei din Ciugud au fost instalate la Cabinetul medical și școala din comuna care are tot mai multe automobile electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.