Un sfârșit de an îngrijorător pentru industria auto

Noile măsuri de distanțare socială și restricții impuse în Europa pentru limitarea cazurilor de contaminare, vor atârna greu în balanța anului 2020 pentru industria auto.

După prăbușirea din primăvară, producția, livrările și înmatriculările păreau că își revin pe cea mai mare piață europeană, dar rezultatele din octombrie, sub nivelul anului trecut, trimit din nou semnale de avertisment.

Sursa: comunicatul KBA (Kraftfahrt-Bundesamt)

Rezultatele defalcate pe mărci, indica aceeași tendință ca în septembrie, cu pierderi totale de 23.4%, Tesla fiind singura marcă ce a înregistrat o creștere de 23.3% in primele zece luni din 2020.

Sursa: comunicatul KBA (Kraftfahrt-Bundesamt)

Singura rază de lumină în statisticile germane, o găsim în categoria denumită generic „vehicule cu tracțiune alternativă”, în care, din păcate, sunt în continuare amestecate modele hibride, plug-in și 100% electrice.

Listate în comunicat după informațiile despre rulote, statisticile vehiculelor electrice și electrificate indică o creștere semnificativă pentru acest segment al pieței germane, cu toată reticența istorică a industriei, cauzată de riscul de anihilare a puternicilor furnizori de componente pentru motoare cu ardere interna.

Înmatriculări vehicule cu tracțiune alternativă

In categoria definită de KBA creșterile sunt spectaculoase:

  • vehicule electrice: 23.158 înmatriculări, ceea ce reprezintă 8.4% din total și o creștere de 365%, față de aceeași lună de anul trecut.
  • hibrizi: 62929 înmatriculări, din care 24.850 plug-in

Cu toată creșterea înregistrată în domeniul ce ne interesează, pentru a păstra dimensiunea pieței germane, este bine de știut că în octombrie s-au înmatriculat 111.382 modele benzină, reprezentând 42% din total și 71370 diesel, 26% din total, dovedind că mai este o cale lunga, până când electromobilitatea va deveni preferința numărul 1 în patria automobilului și a motoarelor termice.

Codașii în electrificare încearcă să rezolve amenzile pentru emisiile de CO2 prin alianțe și achiziții de credite de carbon în ultima clipă. Oricât de ciudate sunt noile mariaje pripite (Ford-VW-SAIC, FCA-Honda-Tesla) la final o rază reală de soare promițătoare. Emisiile de CO2 au scăzut în octombrie cu 15.4% in Germania, înregistrând o valoare medie de 131.4 g/km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.