Chevrolet Bolt și Bolt EUV – primele modele din cele 30 promise de GM până în 2025

Din start trebuie să recunosc că nu pot fi obiectiv, când este vorba de Chevy Bolt (Opel Ampera-e în Europa), primul automobil electric cu care am parcurs un număr semnificativ de kilometri plăcuți, tăcuți și fără probleme.

In stânga Bolt 2022, în dreapta Bolt EUV

După promisiunile făcute de GM la CES – Consumer Electronics Show în ianuarie, ediția împrospătată pentru 2022 a veteranului Bolt și a noului frate, doar puțin mai mare, Bolt EUV (electric utility vehicle) este primul pas din cele 30 de modele promise de GM până în 2025.

In segmentul SUV-urilor electrice compacte, dominat cu autoritate de Hyundai Kona, locul 4 în Europa și 5 mondial în topul înmatriculărilor din 2020, concurența se amplifică.

Cu doar trei zile în urmă scriam de Opel Mokka și timpul exagerat de așteptare, care lasă loc pentru concurenți din China, așa că am inserat cele două Bolt-uri în tabelul comparativ cu Opel Mokka, Peugoet e-2008 și doi concurenți din China.

Primele observații se bazează pe informații furnizate de gmauthority.com, prezentarea de pe pagina Chevrolet fiind o poezie de marketing și cam atât.

In ediția pentru 2022, Bolt se suprapune ca dimensiuni și performante cu Hyundai Kona, echipat cu acumulatorul de 64 kWh, în timp ce Mokka vizează „Kona mică” (echipată cu acumulator de 40kWh).

Fratele mai mare, care oferă mai mult spațiu interior, are dimensiunile apropiate de Peugeot 2008 și MG ZS. Este însă foarte posibil să nu se întâlnească vreodată direct cu aceste modele vândute în Europa, prin urmare concurentul principal în SUA rămâne Kona, un model lansat cu trei ani în urmă în Europa și un an mai târziu în America de Nord.

Peste o săptămână vom afla noi detalii despre IONIQ 5, cea de a treia generație de modele electrice de la Hyundai și vom avea o mai bună măsura cu cât a rămas în urmă GM în domeniul automobilelor electrice, chiar dacă Bolt a fost lansat pe piața americană în urmă cu patru ani, înaintea produselor coreene.

Un aspect pozitiv este interiorul, care arată (imaginea din stânga) mult mai bine decât în prima ediție (dreapta), care avea suprafețe mari de plastic tare și rece, dar îmi voi rezerva comentariile pentru primul test drive.

Până atunci bine ați venit Bolt 2022 și Bolt EUV!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.