Cu buburuza (Ozone 3) in oras – primii kilometri

M-am intalnit cu Dan la locul bine stiut acum, sediul Porsib Sibiu, partenerii proiectului Electromobilitate, intr-o zi de joi dimineata.

Cu buburuza incarcata 100%, am pornit la drum alaturi de Dan pentru a-mi aminti cum functioneaza, respectiv pasii pentru stationare:
– pentru mers inainte maneta se impinge inainte, in pozitia D (drive); pentru mers inapoi maneta se trage inapoi, in pozitia R (rear / reverse), inversandu-se alimentarea motorului; pozitia de mijloc este punctul neutru (N).
– neavand cutie de viteze, la stationare se foloseste pozitia N si frana de mana;
– pentru pornire, cheia se introduce in contact si se duce la prima pozitie, moment in care luminile din bord se aprind; apoi se tine cheia in a 2-a pozitie aproximativ 6 secunde, pana ce pe ecran apare „Ready”. Gata, motorul a pornit! Bineinteles, nu auzi nimic, ca la orice ‘electrica’; fara indicatia „Ready” nu ti-ai da seama daca motorul e pornit sau nu.
– din acest punct, treci maneta in „drive” si … pornesti la drum!

ecran_1
Ecranul inainte de a porni motorul.

Ecranul dupa pornirea motorului.


Am condus prin oras aproximativ 13 km, suficienti pentru a-mi aminti atat pasii mai sus mentionati, cat si cum se comporta masina in traficul de oras.

Odata reinitiat in tainele condusului buburuzei, l-am condus pe Dan, am revenit acasa si am parcat masinuta, aceasta asteptand cuminte sa ma duca la serviciu.

Drumul spre birou a fost scurt, cca. 4 km, iar traficul a fost redus, nefiind dimineata devreme.

Poza facuta seara: parcarea este destul de libera.

Ca dimensiuni exterioare, Ozone 3 este aproape de marimea unui VW Polo (nu stiu ce an este cel negru de langa 🙂 ) sau a unui Ford Fiesta.
Din cate am observat, in oras, pozitia la volan este destul de confortabila pentru o persoana inalta.

Dupa serviciu am mai avut 2 drumuri in oras, in total parcurgand in aceasta prima zi 31 km.

In dimineata urmatoare am fost curios cum e cu incarcarea. Am dus masina in parcarea subterana a blocului; la boxa e curent electric tras din casa, printr-o siguranta, inca din constructia blocului. Folosind si un prelungitor de 50 m, am alimentat 1-2 minute masina. Ecranul arata astfel:

Ecranul lui „Ozone 3” in timpul incarcarii. Liniile din stanga se aprind si se sting, indicand incarcarea (precum in cazul incarcarii telefonului mobil). Buburuza se incarca cu 12A.

Peste weekend buburuza poposeste la Porsib, urmand sa o preiau lunea. Asadar, stati pe aproape, revin cu informatii legate de condusul prin oras la volanul lui Ozone 3 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.