Cu Dacia Spring pe litoralul românesc

În cursul ultimului weekend am decis ”last minute” să petrecem sfârșitul de săptămână la mare.

Vineri după-masă aruncăm un ochi la vreme și hotărâm să petrecem, după mult timp, un pic la noi la Marea Neagră.

Google maps ne spune 4h 37min de la Pitești la Constanța. Facem un calcul rapid 354 km /5h, rezultă o medie de 70 km/h si înțelegem că Bucureștiul este foarte aglomerat la ora respectivă.

După o investigație scurtă pe booking, ne sar în ochi niște oferte foarte ok în Constanța, cumva în zona punctului de încărcare prevăzut în plan, dar fără mic dejun.

Lansăm rezervarea și anunțăm că vom ajunge în jurul orei 00.30. Luând în calcul încărcarea și faptul că nu vom putea merge cu 130 km/h pe autostradă, am zis că în loc de 2h 40min vom facem cam 3h 40 pe autostrăzi și ar mai fi traversarea Bucureștiului, care conform google maps ar fi durat aproximativ 2h.

La ora 16.30 decidem să plecam, aveam 73% SoC (state of charge) la Spring și am zis ca e suficient până la următorul punct de încărcare din București.

După ce aruncăm câteva bagaje  😁 (un portbagaj plin pentru Spring), cât să ne ajungă pentru doi adulți și doi copii, pornim la drum.

După ce ajungem la București am zis să mergem cât mai mult posibil spre ieșirea dinspre A2 pentru a sta fără emoții la plecare. Primul punct de încărcare propus în București ocupat, auzisem vorbe că e problemă mare să încarci în București cu cupoane.

Al 2-lea punct de încărcare la fel… 

În schimb la al 3-lea, când intram noi în parcare stația CCS tocmai se elibera. Bucuros nevoie mare pun la încărcat, punctez și pe plugshare că vom încărca timp de 1h30 și observăm că mai era acolo cineva ”în așteptare”, dar nici urmă de el prin parcare.

Timpul arătat de masina era 1h15min pentru încărcare full de la 6% la 100%. După vreo 20-25 minute a mai apărut un coleg, care m-a întrebat cât stau și a decis să pună un pic și pe type 2 pentru a mai câștiga timp apoi la CCS.

La aproximativ 1h apare un tip supărat nevoie mare că e stația ocupată. Vine cu un comentariu acid că nu am văzut că el era în așteptare, de ce m-am pus la încărcat? I-am replicat politicos că e bine că s-a pus pe așteptare pentru că și eu eram pus pe încărcare, deci nu avea cum să încarce el.

Terminăm de încărcat, ne uităm la ceas și vedem că au trecut 3h30 de când am plecat de acasă, deci în jurul orei 20 părăsim capitala, gândindu-ne că am scăpat din București cu cel puțin o oră mai puțin față de ce estimasem inițial.

După trei ore ajungem la locație, lăsăm bagajele. Trag linie și constat că după 6h30min am ajuns de la Pitești la Constanța, apoi  dau fuguța la locul de încărcare din apropiere.

Acolo găsesc un Mercedes Vito, care era la încărcat de 30 min (pe plugshare) și mai spunea că mai are aproximativ încă 2h.

Zic ”asta e”, o las pe type 2 și vin a doua zi dimineața după ea. Surpriza e ca stația type 2 era de 11 kW trifazic, iar Spingul meu arată că mai avea 7h45 pentru a se încarcă full, fiindcă încarcă doar cu 3.7 kW pe monofazic.

Magazinul se deschidea la 7:30 și masina termina de încărcat la 7:25. Taman bine, oricum trebuia să vin la prima oră să cumpăr câte ceva pentru micul dejun.

A doua zi dimineața (sâmbătă) am recuperat mașina, am cumpărat cele de ale gurii și după mic dejun am hotărât să vizităm litoralul românesc. Sâmbătă am fost în Mamaia Sat, unde au apărut surprinzător de multe plaje private, dar cu prețuri accesibile. După ce ne-am săturat de apă, am decis să ne întoarcem pentru o vizită la Delfinariu și mai apoi o plimbare pe faleză .

Duminică dimineața am zis că e timpul să vedem ce s-a mai schimbat și prin zona Eforie, așa că am dat o tură și pe acolo.

Cum la meteo se anunțau furtuni și coduri roșii după ora 11, am decis în jurul orei 10 să ne îndreptăm spre un punct de încărcare de la Kaufland. Acolo, spre surprinderea mea, type 2 era ocupat de un ID.4 care tocmai termina, iar un domn cu o Tesla model Y, cu numere roșii de Bihor, pe care l-am întrebat cât ar dura încărcarea la el, vazandu-mă cu cei mici și spunându-i că am nevoie să încarc maxim 20 min, a hotărât să mă lase pe mine înaintea lui. I-am mulțumit politicos și am dat drumul imediat la încărcare, care a durat fix 20 min de la 80 – 100%.

Am plecat în jurul orei 11:20 si după 2h40 am ajuns în București, unde din nou am găsit stația liberă.

Am încărcat de la 6% la 80 % și am plecat spre Pitești.

Am ajuns la ora 17:20, după 6 ore de la plecare.

După călătorie am tras linie:

Pitești – Constanța și împrejurimi și retur – costuri de încărcare 0. Am folosit patru vouchere Kaufland .

Ca timp, a durat mai mult cu aproximativ două ore decât cu o masina convențională, câștigul fiind pe autostradă și la timpul de alimentare, față de încărcare.

Economiile de 640 ron cu carburantul, s-au dus în cazare și mâncare.

Aș repeta experiența? Cu siguranță da!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.