Dacia Spring electrica: o veste buna pentru Rabla Plus

Stiti deja probabil, Renault a anuntat zilele acestea Dacia Spring, primul model electric al marcii.

Vestea e una buna pentru industria auto „romaneasca” si probabil ca Dacia Spring va fi un model atat de dorit incat producatorul nu va face fata cererii.

Insa exista si un efect secundat anuntarii Dacia Spring, de care se vor bucura si alti producatori: cu siguranta programul Rabla Plus va continua, speram in aceeasi forma sau una chiar mai buna – asta avand in vedere ca fata de anul trecut fondurile au fost suplimentate.

Imi este clar ca Dacia va face demersurile necesare (a se citi „presiuni”, la nevoie) pentru ca modelul lor electric sa fie vandut cu succes in Romania unde, ori cat ar fi de ieftin acesta, putini vor dori sa il cumpere la pretul intreg, care se vehiculeaza a fi in jurul sumei de 15000 euro.

Altfel, Dacia Spring va avea o autonomie de 200 Km in ciclu WLTP (57% urban, 25% suburban, 18% autostrada),  asigurat de o baterie de 26.8 kWh (mai mare decat cea de pe Twingo ZE). Viteza maxima a acestuia va fi 105 Km/h si va avea 4 locuri. Cu alte cuvinte, o masina perfecta pentru deplasari in oras si suburbii care va fi disponibila pe piata in prima parte a anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.