De dragul sanatatii copiilor nostri, viitorii electromobilisti

Ce alt subiect mai potrivit ar fi astazi de 1 Iunie, decat sa povestim despre implicarea copiilor, parintilor si bunicilor in proiectul Electromobilitate?

Convinsi fiind ca actualii copii vor forma prima generatie, care va privi masinile ce scot fum pe teava ca un element daunator mediului si sanatatii, i-am primit intotdeauna cu bratele deschise, alaturi de parinti si bunici, la plimbarile electrice organizate in cadrul initiativei noastre de educare electromobilistica prin test drive.

Chris Banu – test drive la Deva

In martie 2019, cel mai tanar participant la test drive cu Tesla Model 3 la Deva a fost Chris Banu, aflat la prima sa intalnire cu o masina electrica. La noua ani, Chris ne-a bombardat cu intrebarile caracteristice varstei si seria nesfarsita de „da’ de ce?” au fost o provocare atat pentru bunicul Tavi, cat si pentru mine, care a trebuit sa regandesc prezentarea avantajelor unui automobil electric prin prisma unui viitor utilizator foarte tanar.

Concluzia? … avantajele mersului lin, fara schimbari de viteza si linistit, fara zgomot sau vibratii induse de motorul cu pistoane si fara mirosul benzinariilor au fost usor de inteles la NOUA ANI!

Participant la prima editie ElectRoMania

Dupa doar doua luni, cel mai tanar participant la test drive a devenit piciul din imagine, aflat in vizita cu parintii la Brebu Nou, unde am organizat prima editie a unui test drive paralel cu patru automobile electrice. Au participat cunoscutele TM 3 si Ionica, utilizate pentru test drive in cadrul proiectului Electromobilitate si au fost insotite de un Renault Zoe si BMW i3, puse la dispozitie de firma timisoreana City Limo.

Juniorii familiei Barsan – test drive Sibiu

Incantarea la volanul Tesla nu apartine doar adultilor. Juniorii familiei Barsan, veniti cu Marius la test drive, au fost deliciul grupului adunat la Porsib – Sibiu pentru evenimentul organizat in luna mai 2019.

La scurt timp dupa experienta cu prima masina electrica, juniorii au conceput si construit prima jucarie electrica. Ar putea sa fie varianta timpurie a unui „Barsan Model 1”?

De dragul lor … Electromobilitate!

Din seria de evenimente de la Sibiu, s-a nascut unul din articolele mele preferate, scris cu inima de Marius: „Indemn la actiune pentru electromobilitate„, o lectura „obligatorie” pentru parintii care mai au indoieli ca pot contribui la un viitor mai curat si linistit pentru copiii lor.

Reintalnire dupa un an

Juniorii Barsan fac cunostiinta cu Ionica

Timpul zboara si chiar daca pandemia ne-a obligat sa stopam activitatile de test drive si sa luam masuri de precautie suplimentare la orice pas, Marius a dorit sa le faca cunostiinta juniorilor cu Ionica si cu buburuza, aflate saptamana trecuta la Porsib.

Aceasi incantare la volanul Buburuzei, dupa un an de la primul contact cu Tesla Model 3.

Am aflat cu aceasta ocazie ca in urma experientelor din cadrul proiectului Electromobilitate, joaca copiilor a devenit o creativa interpretare a unei „statii Tesla”, alaturi de o „flota Tesla” si de dealerul Skoda, Octavia fiind actuala masina a familei.

Ozone 3 si juniorii Brasan in show room-ul electric de la Porsib

Cu ocazia Sarbatorii Copiilor putem dezvalui un secret bine pastrat. In curand Marius va demara un test de mai lunga durata cu Buburuza (Ozone 3) ca masina de „servici”, pentru transportul zilnic al juniorilor, deplasarea la locul de munca si cumparaturile curente.

In acest fel proiectul Electromobilitate raspunde indemnului lansat de Marius cu un an in urma: „De dragul lor!”

Din nou cu Chris la Deva

Martie 2020, test drive Hyundai Ioniq
Foto: Marcel Banu

Faptul ca a pierdut titlul de cel mai tanar participant la proiectul Electromobilitate nu l-a necajit pe Chris. Intotdeauna vor fi pici mai mici pe care parintii sau bunicii ii voi introduce universului lin si tacut al masinilor electrice.

Alex la opt luni si TM 3, februarie 2020

Unul din ei este nepotul nostru Alex, care trebuie sa fie foarte mirat cand trece din TM 3 in masinile parintilor, zgomotoase si cu acceleratiile intrerupte de schimbarile manuale.

Dupa al doilea test drive cu Hyundai Ioniq, Chris a devenit insa cel mai tanar autor pe blogul electromobilitate.com si primul articol scris de Chris, a stimulat cateva opinii si din partea unchiului Marcel, pe post de fotograf la prima sa experienta electrica.

Sa ne revedem cu bine la noi activitati electromobilsitice

Asa cum scriam la inceput, convinsi fiind ca actualii copii vor forma prima generatie, care va privi masinile ce scot fum pe teava ca un element daunator mediului si sanatatii, invitam parintii si bunicii sa aduca copiii la test drive.

Nu stim daca masinile poluante vor fi obligate sa poarte etichete despre cat de daunatoare sanatatii sunt noxele, asa cum apar pe pachetele de tigari, dar suntem convinsi ca generatia prezentata in randurile de mai sus, dedicate de 1 Iunie sanatatii copiilor nostri, va fi mai inteleapta si grijulie cu mediul inconjurator decat am fost noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.