Electro-mărțișor cu Klara, Smart Forfour și Hyundai Kona

Introducere

Ca în fiecare an, luna martie este dedicată colaboratoarelor noastre, pe care le-am rugat să ne scrie despre impactul anului trecut, despre noile experiențe cu mașini electrice și orice altceva, care poate ajuta pe toată lumea să înțeleagă ușurința utilizării zilnice a unui automobil electric.

Primul răspuns a venit de la Klara, a cărei contribuție o atașez fără alte comentarii, fiind un electro-mărțișor pentru toata lumea care a oprit motorul într-o intersecție, a scăpat mașina în spate la pornirea în pantă, sau a nimerit în treapta de viteză greșită.

Experiențe electromobilistice cu Klara Bereczki

Mulțumesc pentru atenția acordată nouă femeilor, și pentru urările primite.

Smart-ul Klarei în Timișoara

În ce fel v-a afectat pandemia ritmul zilnic de activitate și modul de transport?
Lucrând ca educatoare, am avut mai multe perioade când am lucrat online, astfel am acumulat doar puțini kilometri pe drumuri lungi, dar și prin oraș. Și mie îmi place ideea că nu trebuie să intru în benzinării. Eu încarc mașina în curte, acest lucru nu s-a schimbat nici acum.


Ce experiențe inedite ați acumulat în 2020 cu mașina (mașinile) electrice?
În vara anului trecut am fost prima dată în vizită la rudele mele în Sălaj cu mașina electrică a soțului. A fost o experiență bună, am încărcat în Oradea și în curtea cumnatului.

Am participat la o reuniune mică cu familia sărbătorind ziua de naștere a bunicului, unde toți participanții au fost foarte interesați de mașina electrică, soțul a făcut câteva test drive-uri cu cei interesați.

Am făcut o vizită în Sălaj și toamna, și am fost plăcut surprinși, că în Oradea s-au mai instalat stații noi de încărcare. Așteptăm să se monteze stația de încărcare promisă și în Zalău, unde de curând s-au introdus în folosință în transportul urban comun autobuze electrice.

Klara la ElectRoMania ediția a III-a, Păltiniș, octombrie 2020

Am avut plăcerea să luăm parte la cea de-a treia întâlnire a electromobiliștilor la Păltiniș. A fost o excursie cu experiențe plăcute, ne-a plăcut și cazarea, și drumul, dar și întâlnirea cu ceilalți electromobiliști. Așteptăm cu nerăbdare să ne vedem la sfârșitul lunii martie sus pe Păltiniș.

O altă experiență plăcută în ultimul an este interesul cunoștințelor, rudelor, părinților și colegelor de la grădiniță, în legătură cu folosirea unei mașini electrice.

Care ar fi sfaturile pentru alte doamne privind utilizarea unei mașini electrice pentru nevoile de transport zilnic?
În perioada aceasta de pandemie este important să ne simțim în siguranță. Celor care nu pot folosi transportul în comun (nu au posibilitatea), le-aș recomanda folosirea unei mașini electrice.

Noi stăm în afara Timișoarei, la 3, respectiv 7 kilometri de locul de muncă, în apropiere avem și transport comun, dar fără un orar optimal pentru programul nostru de lucru.

Pentru noi cea mai bună soluție e folosirea mașinii personale, și dacă tot suntem forțați să folosim mașini, îmi place ideea folosirii celor electrice.

Smart-ul Klarei încarcă în poarta casei

Este ușoară și plăcută folosirea unei mașini electrice, mai ales dacă aveți posibilitatea de a încărca mașina în curte sau la locul de muncă. Avem speranța să se monteze cât mai multe stații de încărcare în toată țara, să fie o rețea bine organizată în toată țara.

Drumuri frumoase și ușoare!
Klára

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.