In doi pasi, de la clasic la electric

Introducere

Dupa primul material trimis pentru articolul despre Smart EQ Forfour, astazi isi face debutul pe blogul nostru Attila Bereczki, in calitate de autor al primei postari in care descrie decizia familiei de a inlocui masinile clasice utilizate pentru deplasarea in spatiul periurban si vecante, cu doua modele electrice, pe parcursul unui singur an.

Iata cum s-au derulat cei doi pasi curajosi in universul electromobilitatii facuti de Klara si Attila:

Povestea scurta a EQ-ului

Ne am mutat langa Timisoara, in satul Rudicica – la nici 600m de marginea orasului. Nu am avut atunci posibilitatea de a ne deplasa in oras intr-un mod convenient, transportul in comun (M22) nu exista si aveam doar un singur autoturism, cu care trebuia sa facem o intreaga operatiune logistica cand mergeam in oras si pentru revenirea acasa impreuna cu sotia.

Intr-un final, am cumparat pentru Klara un Smart ForTwo, prima generatie cu motor diesel. Foarte curand, adica in 3 ani, am ajuns la concluzia ca practic am triplat valoarea masinii, doar cu ce am cheltuit sa intretinem autoturismul.

Saturat de timpul si nervii consumati pentru a tine in „viata” Smart-ul diesel, am decis ca e timpul sa cumparam o masina noua. Stiam ca va fi utilizata doar pentru deplasari in oras/periurban si era firesc sa ne gandim si la electrice.

Pe lista erau Smart ForFour EQ, Renault Zoe si BMW i3. Pentru Klara era simplu de ales: dupa ce a condus un Smart, i-a placut designul masinii si faptul ca este mica si incape oriunde, a ramas loiala marcii.

Singurul inconvenient vazut de mine este, ca cel mai apropiat service autorizat este la Arad si autonomia nu ne ajuta sa facem drumul dus-intors fara „range anxiety” in minte. Poate citeste aceste randuri un dealer din Timisoara afiliat marcii Mercedes si va oferi in viitor servicii si pentru Smart EQ, poate chiar Casa Auto?

Dupa un an de utilizare a autoturismului Smart EQ si mai ales vara, cat timp era in vacanta Klara, am profitat de ocazie sa mai fac si eu drumul la servici cu electrica. Am decis ca in curand vom schimba si Peugeot-ul nostru „Zsoka” de drum lung.

Nici nu a trecut bine un an de la achizitia Smart-ului si am aflat ca se vinde si in Romania KONA electric cu o autonomie de 400km reali. In 1 februarie am fost la reprezentanta la o discutie si in 16 aprilie, inainte de Pasti, am venit acasa cu „brotacul verde”.

Brotacul verde a fost prima Kona electrica livrata de Casa Auto si facut parte din lotul de cinci unitati cu care a inceput istoria Kona electric la Timisoara
Brotacul verde la cateva minute inainte de livrare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.