Livrarile de Hyundai Kona au demarat in forta

Un telefon primit de la mai vechea noastra cunostinta, dl. Dan Budurlean de la Casa Auto Timisoara, m-a scos din amorteala acestor zile lungi de „distantare sociala”, mai pe romaneste … de stat in casa.

Ionica intalneste primele cinci Kona sosite la Casa Auto Timisoara

Parca pentru a-mi accelera deplasarea pana in capatul opus al orasului, Dan a adaugat cateva imagini cu CINCI Hyundai Kona, frumos aliniate pe un teren din spatele reprezentantei, in asteptarea ultimelor pregatiri, inainte de a fi inmanate clientilor.

Imediat dupa sosirea in showroom am remarcat un cuplu fericit inspectand un Ioniq electric model 2020, inainte de ultimele formalitati pentru achizitia acestui model, care (in varianta 2018) ne-a fost partener de nadejde pe parcursul ultimelor 78 de saptamani in cadrul proiectului Electromobilitate.

In curand inca un Hyundai Ioniq pe strazile din Timisoara, al 13-lea dupa numaratoarea noastra (11 livrate de Casa Auto pana astazi si unul adus de Tudor de la Cluj)

Caracteristici tehnice

Cele cinci Kona electrice venite din Corea sunt varianta cu acumulaotrul mare de 64 kWh si motorizarea de varf 150 kW (204 CP). Utilizand informatiile despre consumul real din exploatarea de zi cu zi puse la dispozitie de EVdatabase.org, autonomia acestor SUV-uri de dimensiuni medii depaseste 400 kilometri.

Sursa informatiilor: EVdatabase.org

Exterior

Posibilitatea de a le fotografia in cinci culori diferite este o buna oportunitate de a alege nuanta preferata pentru viitoarea Kona.

Pentru prima oara am intalnit Kona in culoarea „verde brotacel” anul trecut la Bran, la prima intalnire a proprietarilor de automobile electrice, unde l-am cunoscut pe Cristi Tudor, un inflacarat promotor al electromobilitatii, care a parcurs mai mult de 30.000 kilometri in cateva luni, in tara si strainatate, bazandu-se pe autonomia foarte buna a Konei.

Intamplarea face ca exemplarul verde a fost prima Kona livrata astazi in Timisoara.

Primul Kona electric livrat in Timisoara se pregateste de intalnirea cu viitorii proprietari

Daca in cazul Konei de culoare verde, facuta celebra de Cristi in Romania, le dorim mult noroc proprietarilor, un alt exemplar din primele cinci are o poveste frumoasa, cu impact pe termen lung.

Am aflat cu multa bucurie ca exemplarul din imagine este cadoul pentru o tanara la implinirea varstei de 18 ani si felicitam parintii pentru alegerea semnificativa facuta, in asa fel ca fericita proprietara sa nu mai conduca vreodata o fosila.

Te asteptam cu drag in echipa Electromobilitate!

Si exemplarul albastru are o poveste interesanta fiind destinat initial ca masina de test drive. Inca nu stim ce-i va rezerva viitorul, daca va ramane de servici la Casa Auto, daca va inlocui pe Ionica pentru test drive in cadrul proiectului Electromobilitate sau daca va pleca pe drumurile tarii alaturi de alti proprietari.

Cu siguranta Kona cu acumulatorul de 64 kWh se preteaza la drumuri mai lungi, chiar daca garda la sol, diminuata de pozitia acumulatorului sub planseu, nu o recomanda pentru aventuri off-road.

Interior

Accesul la interior se face usor, atat prin deschiderea larga a usilor de dimensiuni generoase, cat si prin pozitia mai inalta a scaunelor.

Bordul si postul de conducere, inclusiv cele doua clapete de la volan pentru ajustarea intensitatii franarii regenerative, este foarte familiar pentru cei obisnutii cu Ioniq. Exemplarele sosite la Casa Auto sunt echipate cu „heads up display” pe care l-am vazut deocamdata doar static.

Ecranul de navigatie si infotainment este de dimensiuni generoase si se citea foarte bine in soarele puternic de la pranz.

Cand la o incarcare de 74% a acumulatorului, bordul indica o autonomie de 340 kilometri, stii cu siguranta ca te afli intr-o alta clasa de „independenta” de statiile pentru re-incarcare, rezervata pana nu de mult doar modelelor Tesla.

Materialele interioare si finisajele sunt de calitate, asa cum ne-a obisnuit Hyundai la Ionica, care dupa peste 32000 kilometri nu are semne de oboseala sau uzura.

In loc de incheiere, va urma…

Chiar daca scurta vizita de astazi la Casa Auto s-a incheiat repede, pentru a nu sta in calea ritmului livrarilor de masini electrice, ramanem in asteptarea unei oportuntiati de test drive paralel Kona – Ioniq, pentru a ne clarifica preferintele pentru eficienta Ioniq-ului sau autonomia Konei.

Probabil ca raspunsul este individual in functie de nevoile de utilizare mai mult in oras, sau dimpotriva la distante mai lungi ale fiecarui client. Cert este ca in ambele situatii cumparatorul obtine un produs tehnologic avansat, de foarte buna calitate, asa cum confirma informatia ca exemplarele utilizate pentru transport de persoane la Timisoara au depasit 58.000 kilometri fara cea mai mica problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.