Întâlnire cu Mustang Mach-e

Poate vă amintiți de reportajele de la CES ediția 2020 din ianuarie, unde povesteam despre întâlnirea cu Mustang Mach-e, primul automobil destinat din naștere să fie 100% electric în familia Ford.

Mustang Mach-e la CES, ianuarie 2020, Las Vegas

Cu câtă reticenta a fost întâmpinat proiectul în Motor City, dovedește chiar numele Mustang și faptul că nu există ovalul albastru (prestigioasa siglă Ford) pe acest model. Alegerea echipei de marketing, pentru numele Mustang, a determinat o reacție vehementă din partea celor cu benzină în sânge, pentru care un Mustang este un automobil sport cu 8 cilindri. PUNCT!

Nimic în plus, nimic în minus nu se califică în viziunea acestora, pentru a face onoare imaginii păstrata cu pioșenie de proiectanți și public așa numitului „pony car”, cu o istorie foarte colorată începând din 17 aprilie 1964.

Teste în SUA și înmatriculări în Norvegia

In ultimele săptămâni, Mach-e și-a croit drumul peste mări și țări (este asamblat în Mexic cu acumulatori importați din Polonia) pentru a ajunge în Norvegia, piața de test a oricărui nou concurent în domeniul mobilității electrice, unde astăzi statisticile arătau 17 exemplare înmatriculate în luna decembrie.

In Motor City dealerii locali promit și fac înscrieri la test drive-uri, dar deocamdată doar jurnaliștii au ajuns să conducă diferitele variante ale noului Mach-e. Cronicile favorabile au inundat media americană în ultimele zile, cu foarte mici excepții critice la adresa ținutei de drum, când mașina este împinsă la limită.

Pentru cine cunoaște zona extrem de plată, cu o rețea de sosele ce se intersectează într-un caroiaj de tablă de șah la 90 grade din jurul Dearborn-ului, unde este sediul global al firmei Ford, este ușor de ghicit că majoritatea jurnaliștilor vor porni cu mașinile de test spre orașul universitar Ann Arbor, pe valea râului Huron și de acolo printr-o zonă de parcuri pitorești spre Hell, Michigan, unde drumurile au căte o combinație de viraje și căte un mic deal.

Așa se face că în acest sfârșit de săptămână am pornit cu TM 3 la vânătoare de Mach-e spre Hell, Michigan. După nici 30 de minute am dat de primul exemplar întâlnit pe șosea și trebuie să recunosc că arată mult mai bine decât în standul înghesuit de la CES, deși astăzi a fost o zi urâcioasa, cețoasă, rece și umedă.

Jason Fenske – Engineering Explained

Intr-o mică parcare neasfaltată dintre șosea și râu, la Wines, am remarcat un Mach-e parcat și o persoană cu un GO-pro, înregistrând imagini și comentarii. După ce am salutat și cerut permisiunea să fotografiez, am realizat că este Jason Fenske, care începând din 2011 explică tehnologia auto la nivelul de înțelegere a publicului fără o pregătire de specialitate în domeniu. Succesul său este confirmat de cele peste 2 milioane de abonați la canalul sau YouTube.

Jason părea foarte mulțumit de cele trei ore petrecute cu Mach-e în zona Motor City – Ann Arbor și în curând vom urmări noua postare despre experiența cu primul model electric purtând brandul Mustang pe canalul Engineering Explained.

Imagini cu Mach-e (și TM 3 🙂 )

Până la impresiile din primul test drive, deocamdată câteva imagini cu Mustang Mach-e, un concurent redutabil pentru VW ID.4 și Tesla Model Y.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.