#konaşii: experienţe în mijloc de vară

Săptămâna 12-18 iulie 2021 a fost una destul de banală, chiar monotonă din punct de vedere al evenimentelor electromobilistice, în comunitatea noastră.

Unii au plecat la drumeţie, alţii şi-au continuat treburile pe drumurile patriei. Ca întotdeauna, experienţele legate de infrastructura de încărcare sunt împărţite, însă nu sunt generate de maşină ci mai mult de modul în care infrastructura este întreţinută sau de modul de comportare al altor colegi electromobilişti care nu-şi marchează prezenţa la staţii.

Aşa că predăm ştefeta konaşilor pentru a-şi prezenta experienţa din această săptămână de vară. Nu uitaţi, oricând, puteţi interacţiona pe forum cu proprietarii vehiculelor din flota noastră!

Tudor (TM): Distanţa parcursă: 258 km. Consum: 14,75KWh/100km
O săptămână cu ceva mai puțini kilometri parcurși, dar cu vreme caniculară în Timișoara, cu temperaturi și de 38 ℃. În weekend am fost plecați la o petrecere, la Sânnicolau Mare, aceasta fiind și sursa celor 166 km din weekend (plus o vizită pe șantierul Casei Marchiș, duminică) A fost pentru prima data când am observat consum la categoria „battery care” fără să încarc la stații rapide, semn că bateria a avut nevoie de răcire doar din cauza temperaturii exterioare mari. Marți, în 13.07 am făcut și următoarele două poze, ziua cu cel mai mare consum de săptămână trecuta. Duminică am avut parte și de o aniversare, Porto împlinind 20.000 km fără probleme la fix 13 luni de la primirea mașinii!

Titus (SB): Distanţa parcursă: 323 km. Consum: 15,22 KWh/100km
Primul disconfort cu mașină electrica. Am fost la Cluj și când am văzut harta cu stațiile de încărcare am spus că stau foarte bine fata de Sibiu. Din păcate am pierdut o ora jumate și am mers 25 km casa pot încarca mașină. Când să încarc am avut urmatioarele probleme:
– stație ocupată / defectă / CCS dezactivat
– de pe plugshare mutam pe google maps și nu era stația unde îmi arăta
– Kaufland toate prizele ocupate
– nu cunoșteam orașul
Noroc că am mai avut baterie și am ajuns până la urma într-o parcare etajata de cartier și am reușit să încarc. Eu mă gândeam că o pun la Type2 prin centru și cât vizitez se încarca dar nu a fost așa. Am ajuns departe de centru și a trebuit să aștept în mașină să o încarc. Cred că pentru mulți oameni dacă știu că pățesc așa ceva nu cred că își cumpără electrica. Soția dorește să schimbe Skoda (motorină) cu ceva mai nou dar când a văzut ce am pățit cu încărcarea nu știu dacă o conving să ia electrică.

Dan (B): Distanţa parcursă: 760 km. Consum: 14,5 KWh/100km
Am avut câteva încărcări la cazare și acasă, contra cost, dar și gratuite, una la Kaufland Sibiu la CCS, la ieșire de pe A1, iar cealaltă în parcarea privată din fața Hotelului Continental Sibiu, la Type2. Spre deosebire de data trecută, când am găsit doua porturi de încărcare, iar paznicul trebuia să pornească sesiunea, acum am găsit o stație cu un singur port unde puteam să pornesc sesiunea din aplicația EVConnect. Este păcat, fiindcă în acea parcare au fost alocate două locuri pentru mașini electrice, însă acum, îmi pare că EVConnect, mai nou, sabotează în mod voit electromobilitatea din Romania, intrând în rândurile NEXT-E, din care fac parte arhicunoscuții Renovatio, MOL, și alții.

Cristian (CJ): Distanţa parcursă: 97 km. Consum: 15,4 KWh/100km
O săptămână călduroasă, dar totul funcționează perfect. Vineri am făcut și revizia la Cluj (la 14000 km și 11 luni). Totul a durat 2 ore și a costat 581 lei, asta din cauza filtrului de polen (200 lei) care era plin. Urmează un roadtrip Cluj-Novaci-Curtea de Argeș-Sibiu-Cluj.

Andrei (BV): Distanţa parcursă: 1685 km. Consum: 14,3 KWh/100km
Duminică am mers până la Domeniul Ştirbey din Buftea pentru un eveniment şi ca să evit coloana de pe DN1 am mers pe varianta DN1A – Braşov-Cheia-Ploieşti. Peisajul la nivel înalt (şi-a mai revenit pădurea după pagubele de la vântul din 2019). Fiind un traseu în mare parte la umbra pădurii, canicula a fost percepută mult mai ok. De la Braşov la Buftea am scos un consum de 10.8 KWh/100km.DLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.