#konașii: raport săptămâna #7 și experiențele din Elveția ale lui Dan

Săptămâna #7 în echipa Hyundai Kona avem raportați 2117.8 km și un consum mediu pe echipa de 16.09 kWh/100km. In graficele de mai jos se observa foarte bine scăderea consumului mediu pe ultima perioadă analizată.

Vremea mai caldă are impact asupra scăderii consumului în această perioada. Cluj ne-a oferit o valoare medie în săptămâna #7 de 3 grade în timp ce Dan a raportat o temperatura medie de 8.3 grade în Elveția. Dacă primăvara își va intra complet în drepturi consumul va scădea până la valorile standard de vară. Urmează și sezonul de programărilor pentru schimbarea anvelopelor cu cele de vara.

Avem mai jos o detaliere pe fiecare participant în proiectul Electromobilitate din partea echipei Kona:

#konașii: raport săptămâna #7 - detaliu

Costurile raportate pentru săptămâna 14.02-20.02:

  • Titus (SB): 0 costuri cu încărcarea;
  • Andrei (BV): a încărcat 249.1 kWh cu un cost total de 135.38 RON (0.5435 RON/kWh);
  • Cosmin (CJ): o săptămână fără încărcări, astfel costurile fiind 0;
  • Dan (B): a încărcat 42.99 kWh în 2 reprize. Una gratuită de 2.69 kWh și una de 40.3 kWh cu un cost de 18.14 CHF sau 85.69 RON (2.13 RON sau 0.45 CHF pe kWh)

Dan și experiențele sale din Elveția

L-am lăsat pe Dan (B) la final pentru că în ultimele raportări a relatat experiențele sale electromobilistice din Elveția. O introducere a făcut în articolul Călătorie cu Kona – 1900 km spre vest de București. Recent ne-a relatat următoarele:

În această săptămână am avut primele experiențe pe drumul dintre birou și casă, fără ieșiri substanțiale pe autostrada. Cred că am ieșit ieri, când ne-am dorit să explorăm puțin zona orașului Aarau. Pe de o parte îmi place faptul că drumul este lejer și îmi oferă oportunitatea de a mă bucură de un peisaj frumos în punct de belvedere dintr-un oraș vecin, Bözberg. În particular, în zilele însorite se văd, în depărtare, Alpii. Voi reveni cu o poză (sau mai multe) cu mașina și vederea. Cum ziua de Duminică este o zi liberă și toate magazinele / majoritatea restaurantelor sunt închise, am profitat de ocazie și am făcut un mic traseu prin zona Effingen – Elfingen. Am atașat câteva imagini 🙂

În rest, în săptămâna această am acumulat următoarele date:

– distanță: 278,7 km/h

– consum: 15.9 kWh/100km

– temperatura: 3.9 °C

– viteză medie: 36.7 km/h

Am găsit recent un Lidl care are stație gratuită, cu timp limitat de o ora la încărcare și am prins de două ori liber acolo, de altfel, de singurele două ori când am ieșit din casă pentru cumparaturi. În zilele următoare voi încerca și stația de lângă serviciu, arondată grupului SwissCharge/Virta. Spre finalul anului am înțeles că se va mută sediul companiei, ceva mai departe în direcția Zürich, cel mai probabil prin zona Dietikon-ului și îmi va lipsi o astfel de stație la câțiva pași de lucru ☺

Galeria de imagini trimisă de Dan din Elveția:

Costurile cu energia în Elveția par superioare celor din România. Aceste costuri le vom analiza lunar, în următorul articol pe această tema vom avea mai multe informații și comparații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.