Săptămâna #38 a fost plină ochi. Ne-a adus evenimentul de la Șpring, raidul din Apuseni și un nou coleg în echipa Kona.
După cum ați aflat, am fost 3 konițe la Șpring: Andrei (BV), Gabi (MS) și subsemnatul, detalii despre eveniment găsim în articolul La Șpring cu Spring… și multe altele.
De la Șpring am plecat în raidul montan Transcarpatica III – ecoturism în Apuseni.
George (DB) s-a alăturat echipei cu un prim articol referitor la tranziția de la Spring la Kona. George ne va ajuta să ducem experiențele noastre în comunitate, prin articole și discuții cu sens. Doar în acest fel putem progresa. O atitudine sănătoasă exprimată în câteva cuvinte:
Pornind de la ideea că mi-au fost de extrem folos informațiile prezentate de-a lungul timpului în cadrul proiectului Electromobilitate, m-am gândit să mă implic și eu pentru a fi folositor, poate, altor oameni dornici de a-și schimba părerile negative despre mașinile electrice.
Articolul complet, ”Marele merit al Springului a fost să mă educe în spiritul electromobilității”, e de citit pentru experiențele cu încărcarea, discuțiile de la „pompă” și tranziția de la o electrică la alta. Kona roșie arată excelent!
Săptămâna #38
O parte din distanțele parcurse de Gabi și Cosmin s-au realizat pe traseele evenimentelor din weekend. Aproape 5.800 km cu un consum de 12.6 kWh/100km sunt datele săptămânii.
Ne-am grupat cu toții într-un interval cu o diferență între MIN si MAX de 1.4 kWh/100km.
Această diferență mică se vede cel mai bine în graficul de consum săptămânal compilat mai jos, pe baza datelor transmise de proprietarii înrolați în proiect.
Ne dorim tot timpul să știm contextul în care se parcurg distanțele, pentru a înțelege mai bine domeniul de valori comunicate. Naveta Dej-Jucu, cu unele devieri până la Cluj în cazul lui Daniel, Florinel ne prezintă un drum mai lung făcut, iar Gabi și cu mine ne continuăm naveta spre muncă sau spre școala copiilor. Vedem mai jos informațiile venite direct de la sursă.
Titus (SB)
Săptămâna 18-24.09:
- distanță: 816 km
- consum mediu: 12,8 kWh/100km
- cost: 37 lei
Daniel (CJ)
În săptămâna 18-24 septembrie pentru Kona avem următoarele date:
- 580 km parcurși
- consum mediu: 11,5 kWh/100km
- cost încărcări: 0 lei
- 94 kWh încărcați acasă.
Codruț (MM)
Săptămâna #38:
- distanță parcursă: 1042 km
- consum mediu: 12.7 kWh/100km
- energie consumata: 133 kWh
- temperatură rulare: 11~26°C
- costuri încărcare: 0 lei
Florinel (TM)
Datele săptămânii 18-24 sunt următoarele:
- distanță parcursă: 1.209.3 km
- consum mediu: 12,9 kWh / 100 km
- 600 km in medii rural ( DN/Autostradă) Timișoara – Corund / Corund – Timișoara cu un plin de baterie parcurși 591 km.
Gabriel (MS)
Săptămâna #38 a arătat așa:
- distanță parcursa: 818 km
- consumul mediu: 11.8 kWh/100 km
- încărcare: acasă + o încărcare pe traseul TransCarpatica ( cost 70 de lei)
Distanța parcursă săptămâna aceasta e împărțită astfel:
- Naveta: Luni – vineri
- în Weekend am bifat prima noastră ieșire oficială în cadrul evenimentului “La Șpring cu Spring”. Mulțumim pe această cale pentru primirea călduroasă. A fost cu adevărat o experiența frumoasă.
Cosmin (CJ)
Ne-a umplut de energie weekend-ul care a trecut. Ne-am bucurat de prieteni, de eveniment și de Apuseni. Mulțumim Dan pentru organizare și oportunitatea de a ne revedea! Mulțumim Andrei pentru ajutorul logistic! Mulțumim Monica, Dragoș, Alex și Marcel pentru poze și filmări!
Săptămâna #38:
- distanță parcursă: 1332.3 km
- consum mediu: 12.9 kWh/100km
- viteză medie: 56.5 km/h
- temperatură medie: 19.9 °C
Am avut încărcări diverse. Din rețea (95.36 kWh), de la soare (22.4 kWh) și DC (e-Charge, 18.56 kWh). Luni am avut drumul la Baia Mare (353.2 km toată ziua de luni) pentru rezolvarea problemei trapei de la portul de încărcare. Problema a fost sistemul de împingere a cuiului de închidere, fiind schimbat tot ansamblul sistem de împingere + cui. Săptămâna s-a desfășurat normal în continuare, cu naveta zilnică Jucu – Cluj, 367.4 km. Finalul de săptămână ne-a purtat pe traseul Jucu – Cunța – Drașov – Șpring – Cunța – Șpring – Alba Iulia – Mătișești – Trans Urșoaia – Barajul Beliș – Peștera Scărișoara – Jucu, 611.7 km. Evenimentul a fost educativ pentru copii mei, iar obiectivele baraj Beliș și peștera Scărișoara au fost atinse și ele cu această ocazie.
Peisaje excelente, vreme perfectă și oameni faini!
Ca inginer în domeniul telecomunicațiilor sunt un apropiat al tehnologiei de orice fel. Adăugăm grija familiei pentru un trai cât mai prietenos cu mediul și ajungem repede la ideea de electromobilitate. Așa începe aventura electrică 🙂