Noutati din garajul nostru virtual

Respectand recomandarile de distantare sociala, nu prea am reusit sa adunam multi kilometri electrici in ultima luna, motiv pentru care au disparut si rapoartele noastre saptamanale.

Edi lucreaza de acasa si a parcat Ioniq-ul model 2020, de cateva saptamani.

Tudor a incheiat ultima sesiune tot de acasa si isi redacteaza lucrarea de diploma, in care va utiliza multe informatii culese din viata de zi cu zi cu Ioniq-ul model 2019, din care a publicat pentru inceput rezultatele sondajului despre „Unde, cand si cum incarcam masinile electrice in Romania”.

Peugeot-ul Laurei in ziua livrarii

Si Ioniq-ul lui este parcat, dar priveste cu gelozie cum Tudor incearca sa puna mana pe volanul noului Peugeot e-208, pe care insa Laura nu-l scapa din ochi si din maini (inca asteptam povestea primilor kilometri parcursi pe drumul spre spital si inapoi acasa).

Ionica la ultimul drum mai lung, spre Timisoara in parcarea pe autostrada inainte de Cosava, in urma cu o luna.

Ionica iese o data pe saptamana la cumparaturi la magazinul preferat, din reflex si respect pentru aportul adus de Kaufland in zilele timpurii ale electromobilitatii in Romania. Desi nu mai este coada la incarcare, Ionica nu a avut nevoie de electroni in ultima luna …

Pe strazile orasului semipustiu, amortit intre griji de tot felul si plictiseala, mangaiat de temperaturi primavaratece, Ionica aluneca in tacere, fara caldura si fara aer conditionat, confirmand ca este cel mai eficient model electric pentru traficul urban, disponibil la ora actuala.

Steluta pentru condus eco am primit-o pentru valoarea de 10.6 kWh/100 km , care este cu 8% mai mica decat valoarea din cartea tehnica (11.5 kWh/100km).
Valoarea medie a consumului a fost in aprilie 11.6 kWh/100 km.
Mai simplu, cei 81 kilometri parcursi in luna aprilie m-au costat 6 (sase!) RON.Singurele exceptii, in interes „de servici”, au fost drumul la dealerii locali, cu ocazia aparitiei in show room-uri a unor modele noi electrice:

Ozone 3 in showroom la Porsib

„Buburuza” sta trista in showroom-ul de la Porsib in asteptarea zilelor cand ne va demonstra cat este de voinica pe dealurile din marginimea Sibiului.

Chiar si TM 3 nu a parasit garajul de 28 de zile, statul Michigan avand reglementari la fel de severe ca si Romania.

Singura masina electrica din garajul nostru virtual, care zburda libera in aceste vremuri neobisnuite, este TVG (teslavegasgirl – Tesla Model 3 long range, tractiune spate) fiindca in statul Nevada restrictiile sunt voluntare si obligatiile de servici inseamna drumuri zilnice in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.