Proiectul Electromobilitate – aniversări de 1, 2, 3 ANI!

Dacă vă întrebați de ce acordăm atâta importanță aniversarilor din cadrul proiectului, imaginați-vă un univers în care utilizatorii ”electricelor” nu-și pot exprima și, cu atât mai puțin, face cunoscute unui mare număr de persoane interesate, bucuriile și necazurile acumulate zi de zi la volan.

In același timp, încercați să vă imaginați că pentru a colecta, organiza și publica informațiile experiențelor zilnice, veți primi săptămânal un mesaj, care vă amintește că a sosit momentul transmiterii datelor culese din exploatarea mașinii personale, urmat de o lungă serie de mesaje de răspuns trimise de colegii activi în proiect.

Tot ce veți ”câștiga” în schimbul acestui efort sunt mulțumirile exprimate, sau ne-exprimate, de persoanele interesate de mobilitatea electrică în general, sau de anumite modele electrice în particular. Bonus la tot efortul… cârcotelile celor ce încă nu vor sa accepte schimbarea tehnologică epocală ce se derulează în ritm accelerat sub privirile noastre, la care noi am decis să participăm activ, informând și educând pe baza experiențelor proprii la volan.

Aniversare primul an: George – Model 3 LR (Sibiu)

George a avut în Marius (Model 3, Câmpina) un mentor priceput, care l-a însoțit la preluarea mașinii de la reprezentanța din București în urmă cu un an.

După 14.166 km monitorizați în primul an, George încheie stagiul în cadrul proiectului Electromobilitate cu un consum mediu de 17.9 kWh/100km și unele dintre cele mai mici costuri cu încărcarea raportate de promoția 2022-2023.

In perioada căutărilor și deciziilor din 2021, George a urcat la Păltiniș să întâlnească echipa noastră, pentru un dialog direct cu utilizatorii despre diferite modele electrice. Pe parcursul ultimului an, a participat la evenimente organizate în cadrul proiectului, unde la rândul lui a împărtășit altor persoane interesate de mobilitatea electrică experiențele proprii acumulate în primul an cu Model 3 LR.

Aniversare al ”doilea” an – Marius, Model 3 SR (Câmpina)

Marius a transmis recent setul de date cu numărul 100 despre Model 3 SR, ceea ce semnalează apropierea celui de al doilea an de raportări săptămânale despre Tesla, începute odată cu ridicarea mașinii de la reprezentanța din București în septembrie 2021.

Cu această ocazie, trebuie să amintim despre începuturile colaborării la proiectul Electromobilitate cu îndrăgita Buburuză (VW e-Up!), despre care a relatat în amănunt, începând cu 1 iunie 2020, pentru 57 săptămâni. Cu prima ”dragoste” electromobilistică a acumulat 16.535 km cu un consum mediu de 12.1 kWh/100km.

Cu EVA, cum a fost botezată cu drag Tesla Model 3 SR, cea de a doua mașină 100% electrică a familiei, Marius a acumulat 68.584 km cu un consum mediu de 13.2 kWh/100km. Dacă Buburuza i-a purtat fără probleme în excursii prin țară, EVA a extins orizontul experiențelor electromobilistice cu mult dincolo de granițele României.

Cu imagini din Elveția, Italia, Slovenia, Austria, Ungaria, Bulgaria, Grecia și Turcia, Marius a documentat cu precizie etapele parcurse în străinatate, încărcările efectuate și a înglobat numeroase sfaturi utile în fiecare din cele 83 articole publicate pe blog.

În plus, Marius a fost nelipsit de la evenimentele organizate în cadrul proiectului, dialogând cu multă pasiune cu vizitatorii și colegii interesați de Tesla Model 3 SR și nu numai. Faptul că a preluat din mers cronica echipei Tesla și a consemnat săptămânal datele transmise de colegii din țară, și mai nou din străinătate, aduce un plus la proiect și multă autenticitate pentru opiniile și concluziile exprimate dintr-o perspectivă ce poate fi câștigată doar la volan, după o perioadă lungă de utilizare.

MULȚUMIM MARIUS pentru toate articolele, imaginile și informațiile dăruite comunității cu generozitate, pentru pasiune și efortul continuu de a promova mobilitatea electrică!

Aniversare al treilea an – Titus, Kona (Sibiu)

Dacă un an, sau doi, vi se par o perioadă prea lungă pentru a fi deranjat de mesajele săptămânale și comunicarea echipei, sau de colectarea datelor așteptate cu punctualitate, atunci ce putem zice de răbdarea și dedicația lui Titus după 157 săptămâni?

Jos pălăria!… pentru această performanță, ce egalează colaborarea Laurei (Peugeot e-208, Timișoara) și cea a echipajului Doina-Wiwi (Citigo, Timișoara). Acest grup select de colaboratori la proiect au transmis date timp de trei ani despre același model electric, permițându-ne o perspectivă unică în timp, despre comportamentul mașinilor, problemele și costurile întâmpinate.

Aceasta nu știrbește cu nimic meritele colegilor care au schimbat mai multe modele electrice, dar au continuat colaborarea, cărora le vom dedica un alt articol actualizat plin de recunoștință din partea comunității.

Revenind la aniversarea colaborării lui Titus, după un parcurs monitorizat de 72.368 km (din totalul de 75.723 de la bord), consumul mediu de este 15.5 kWh/100km, iar costurile cu încărcarea s-au menținut extrem de scăzute pe întreaga perioadă (pentru valori exacte răsfoiți articolele intitulate Bilanț Lunar).

În cele trei articole publicate pe blog și cu ocazia dialogului direct în cadrul evenimentelor organizate, Titus a contribuit la mai buna înțelegere a utilizării unei Kona în România, prin experiența de lungă durată, fără probleme tehnice sau cheltuieli majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.