Statistici cu Zoe după 40 de săptămâni

Scriam ieri că echipa noastră VW a fost foarte activă în această săptămână, contribuind la zestrea de informații despre viața de zi cu zi alături de un automobil electric cu două articole foarte interesante scrise de Daniel și Alexandru.

Într-o competiție imaginară pentru informarea corectă a publicului interesat de toate aspectele legate de electromobilitate, echipa Zoe a adus o contribuție la fel de valoroasă cu articolele scrise de Márton despre încărcarea de la soare și Darius, despre prima plimbare cu Dacia Spring la Timișoara.

Pentru unii, cifrele povestesc mai multe detalii decât relatările colegilor noștri, reprezentând toate profesiile. Profitând de săptămâna cu numărul 40, în care Radu ne trimite informații despre drumurile sale zilnice cu Zoe de lângă Ploiești la Bucureșt,i am adăugat două statistici dedicate tuturor navetiștilor electrici și contribuției lor semnificative la reducerea poluării cu noxele de ardere ale motoarelor cu ardere internă.

Consumul mediu săptămânal

Este ușor de observat că valorile de consum realizate de Radu (linia albastră) se află la baza domeniului echipei Zoe, indiferent de modul de utilizare sau zonă geografică, ceea ce îi asigură autonomia necesară navetei fără probleme.

Parcursul și viteza medie

Așa cum ne povestea la începutul lunii în articolul Renault ZOE – UN AN și 40.000 km mai târziu, naveta zilnică a contribuit la acumularea unui număr ridicat de kilometri, depășit în echipa noastră doar de alergătorii de cursă lungă cu Kona.

În plus, față de mersul bară la bară din majoritatea aglomerațiilor urbane, unde media orară este cuprinsă în general între 17 și 23 km/h, naveta lui Radu nu a coborât sub 44 km/h medie, ceea ce este un ritm replicat mai recent doar de Ciprian, pe ruta zilnică Suceava – Gura Humorului.

Revenind la subiectul mersului împiedecat din orașe, Târgu Mureș pare să fie o excepție, fiindcă mediile orare realizate de Márton sunt peste 30 km/h.

În direct cu proprietarii

Radu, Ploiești

Iată informațiile din săptămână 14-21 iunie 2021:
Parcurs:  744 km

Viteza medie:  50.4 km/h

Consum mediu:  12.9 kWh/100 km

Costuri alimentare: 0 lei

Cred că acum e perioada cea mai favorabilă a anului, când mașină alunecă zi de zi foarte eficient și într-un cuvânt, încântător.
Subscriu și eu suspiciunii legate de afișajul vag al consumului, procentelor și  al încărcărilor, dar parcă nu m-aș gândi la intenție de fraudare, cât mai degrabă la ineficiența sistemului și a softului de a colecta și prezenta cu acuratețe datele.

De altfel, datele din aplicația TRONITY, pe care o folosesc de la începutul lunii iunie, sunt colectate tot din softul mașinii cu care este conectată și e ciudat că sunt ușor diferite de cele afișate pe bord.

În sfârșit, pentru mine contează acum parcursul și calitatea acestuia, sau ca sa mă exprim mai plastic, mi se pare mai importantă călătoria, nu timpul și destinația.

Drept pentru care sunt în pregătirea și documentarea unei excursii într-o insula grecească, via Sofia.
Drumuri bune tuturor!

Ciprian, Suceava

Zoița a făcut săptămâna asta 455 km cu un consum de 13.2 kWh/100 km și o viteză medie de 52.4 km/h, pe drumurile obișnuite săptămânale 90% extraurban. Am și pus numere, deci am atașat și poze!

Márton, Târgu Mureș

Săptămâna trecută Zoe 41 a parcurs 513 km cu 12.5 kWh/100 km consum la bord și 34 km/h viteza medie de deplasare.

Șerban, Suceava

Săptămâna trecută Suceava a trecut printr-un capitol biblic numit “Potopul”, așa  că distanțele parcurse de Zoe au fost scurte. Am acumulat 35 km cu un consum mediu de 14,8 kWh/100 km.

Darius, Timișoara

Săptămâna trecută am făcut 474 km cu Zoe cu un consum mediu de 15.8 kWh/100 km. Majoritatea km au fost parcurși la drum lung, autostradă si DN, cu 4 persoane în mașină.

Până acum pot să spun în continuare că am costuri de încărcare 0, pentru că am considerat că puținele ocazii când am încărcat pe bani sunt nesemnificative pentru toți km parcurși.

Zoe fiind în continuare cel mai bine vândut model electric în România, pare să genereze interes tot mai mare în variantă second hand pentru transportatorii de persoane. Dacă aveți întrebări pentru proprietarii participanți la proiectul Electromobilitate îi puteți contacta la rubrica de comentarii, pe facebook sau în Forum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.