Bilanț luna iunie – dincolo de 100.000 km

Cu regularitate de metronom, actuala echipă de proprietari-voluntari activi în cadrul proiectului Electromobilitate continuă să transmită experiențele la volan.

După aproximativ 100.000 km acumulați în fiecare lună, totalul kilometrilor monitorizații a depășit 3.3 milioane.

Numarul participanților activi a rămas constant, 45, dar mașinile s-au schimbat odată cu despărțirea lui Marius de EVA (Tesla Model 3, Câmpina) și noua poveste de amor cu BLU 3 (Model 3 2024).

Skoda Enyaq a fost lăsată să se odihnească la Auto Welt în așteptarea celui de-al treilea proprietar care să o îndrăgească, după ce Cristi (Brașov) și Mihai (Bacău) ne-au vorbit numai de bine despre vedeta cehă din familia VW MEB.

La fel ca în cazul Enyaq-lui care a revenit în garajul nostru virtual cu cel de-al doilea proprietar și Tesla lui Marius s-a întors cu Ciprian (Timișoara) la volan, oferindu-ne ocazia să urmărim tot mai multe exemplare ce se apropie de borna primilor 100.000 km electrici parcurși în România.

Informații de dincolo de 100.000 și 200.000 km

Deși parcul auto despre care relatăm săptămânal și lunar este fabricat începând din 2018, majoritatea modelelor participante au mai puțin de 100.000 km la bord. Lună de lună colegii raportează apropierea de limita garanției fie ca număr de ani sau de kilometri.

Aici vom pătrunde în zona de potențiale probleme tehnice și costuri mai puțin cunoscute în universul tânăr al mobilității electrice, care generează dispute aprige între susținători și sceptici.

Consistența informațiilor transmise de colegii participanți la proiect, care donează comunității timpul personal pentru a explica viața de zi cu zi la volanul unui automobil electric, glisează treptat de la informațiile săptămânale despre parcurs, consum și costuri, spre cele despre ce se întâmplă dincolo de bariera psihologică a primilor 100.000 km electrici și dincolo de confortul garanției.

Mai întâi au depășit pragul trei #konițe cu Paul (Băilești), Dan (București) și Andrei (Brașov) la volan. Între timp Andrei a sărit pragul 200.000 km la bord, moment aniversat cu cea de-a treia participare la #RO1000Challenge.

Apoi au trecut de suta de mii aproape în tandem veterana TM 3 (Model 3 LR rwd 2018) și Renault ZOE cu Radu (Crivina, PH) la volan. A urmat Marcel (Cluj) cu primul ID.3 din garajul nostru virtual ieșit din garanție și, cel mai recent, Titus (Sibiu) ne-a transmis o imagine de la bord, cu cea de-a patra Kona care trece de 100.000 km fără probleme tehnice.

Ce modele au participat la proiect în luna iunie?

Parcul auto electric monitorizat în cadrul proiectului sau ”mini-flota din garajul nostru virtual”, acoperă integral Top 10 al clasamentului de înmatriculări BEV din România pentru anul 2023.

Luna iunie reprezintă punctul final al carierei ”buburuzelor” (VW e-Up!) în cadrul proiectului nostru. După Marius (Câmpina) și Alin (Râșnov), la finalul lunii László (Cluj) ne-a informat că mașina familiei a ajuns cu bine la București cu cel de-al doilea proprietar la volan.

Cele 16 modele participante la bilanțul lunii iunie au un total de peste 2.2 milioane km la bord, ceea ce reprezintă garanția informațiilor bine documentate:

 1. Hyundai Kona – 10 participanți din Sibiu, Cluj, Câmpina, Dej, Baia Mare, Timișoara, Târgu Mureș, Târgoviște, Bolvașnița (jud. CS)Arad (în ordinea înscrierii în proiect);
 2. Tesla Model 3 SR –  6 participanți din Câmpina, Săbăreni, București, Craiova, Chiajna și Timișoara;
 3. Tesla Model 3 LR – 3 participanți din Mangalia, Michigan (SUA) și București;
 4. Tesla Model Y – 3 participanți din București, Brașov și Sibiu;
 5. ID.3 – 5 participanți din București (2), Cluj (2) și Timișoara;
 6. Dacia Spring – 4 participanți Fălticeni (2), Pitești și Iași;
 7. Peugeot 208 – 2 din Timișoara și București;
 8. IONIQ 5 – 2 din Timișoara;
 9. Renault ZOE – 2 din Crivina (jud. PH) și Târgu Mureș;
 10. VW e-Up – Cluj;
 11. Skoda Citigo – Timișoara;
 12. Fiat 500e – Timișoara;
 13. Volvo XC40 – București;
 14. Audi e-Tron – Bacău;
 15. Renault Megane – Deva;
 16. Kia Niro – București

Parcursul, consumul și costul cu încărcarea din luna iunie

După un lung șir de exemple al colegilor din străinătate ce au beneficiat de un test drive cu TM 3 în 2018 și i-am regăsit luna trecută la volanul unor modele electrice, am adresat următoarea întrebare:

Daca ați beneficiat în 2019 de un test drive sau plimbare cu TM 3, ne-ar face mare plăcere să aflăm ce model electric conduceți în prezent. MULȚUMIM pentru colaborare!

Bilanț luna Mai – revederi și despărțiri

Am primit ZERO răspunsuri, dar asta nu ne împiedică să îndemnăm din nou proprietarii de modele 100% electrice să ni se alăture pentru următoarele 12 luni la activitățile proiectului Electromobilitate. Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.