„Diagonala” țării cu Peugeot e208

Despre călătoria electromobilistică Transcarpatica au scris mult colegii mei: Dan, Andrei, Marius, Laurențiu, astfel că traseul și aventurile de pe parcursul acestuia sunt deja bine documentate.
Dacă ați urmărit episoadele „serialului” Transcarpatica, în pozele postate ați observat o pată de culoare franțuzească galbenă sub forma electro-leului mic – Peugeot e208. Aceasta este mașina alături de care Laura se deplasează zilnic din Aprilie 2020 (da, luna aceea îndepărtată din acel an ciudat, în plin lockdown).

La pornire din Suceava cu electroleul congelat, dar cu preîncălzirea pornita

Am pornit pe acest traseu alături de e208 în primul rând pentru că timpul nu îmi permitea să parcurg traseul în toate cele 5 zile, astfel având totodată posibilitatea de a observa comportamentul mașinii „de oraș” pe cel mai lung drum de până acum.

Ce vreau sa subliniez în acest material este drumul de întoarcere spre casă, de la Suceava la Timișoara, un drum de peste 600 km parcurs cu o mașină relativ ineficientă pentru clasa din care face parte și cu un acumulator de dimensiuni medii (45 kWh utilizabili). Din punctul meu de vedere, pot să afirm că mitul conform căruia nu se pot parcurge distanțe lungi la bordul unei mașini electrice este complet infirmat, după ce am parcurs 632 km în 11:20 h, dintre care doar 167 km de autostradă.

Traseul Suceava-Timișoara

Am pornit din Suceava la 4:10 dimineața pe traseul Piatra Neamț-Gheorgheni-Sovata-Blaj-Sebeș-Timișoara.

Prima pauză de încărcare a fost planificată la MOL Gheorgheni, la o stație EON Drive unde am ajuns după 3:15h și 204 km cu un consum de 18,8 kWh/100 km. Aici am încărcat 14 minute, suficient cât să ajung până la Kaufland Sovata unde planificasem o nouă oprire de încărcare, cafea și „mic dejun”. S-a dovedit însă a fi și o scurtă pauză de somn.
La Sovata am încărcat 44 minute, iar văzând că am ajuns la 85% am hotărât să schimb traseul, iar în loc să merg spre Târgu Mureș-Turda, am hotărât să pornesc pe drumuri județene spre Târnăveni-Blaj.

Încărcare Kaufland Sovata

Aș fi putut ajunge de la Sovata la Sebeș fără să mai încarc, însă în jurul Blajului, SoC-ul vezicii mele (expresie preluată de la Andrei) crescuse vertiginos, iar cel al stomacului scăzuse în același ritm, așadar dacă tot am oprit, am mai adăugat 17 kWh în baterie în cele 24 de minute.

Am continuat drumul pe un traseu foarte aglomerat până la Sebeș unde răbdarea mea pentru condus se diminuase considerabil așa că am luat din nou o pauză mai lungă, de 39 minute, timp în care acumulatorul mașinii ajunsese la 91%, iar al meu mai căpătase suficientă energie cât să ajungem cu bine la destinație, atât eu cât și mașina (man vs. machine).

Așa cum scriam și la începutul articolului, la 4:10 am pornit de la Conacul Domnesc din Suceava, iar la 15:30 parcam Peugeot-ul în Timișoara, în fața casei după un traseu de 632 km și 4 opriri pentru încărcare (și evident pauze necesare mie) care au totalizat exact 120 minute!

Google Maps indică o durată de 9h30min pentru acest traseu, bineînțeles, fără nicio oprire, lucru IMPOSIBIL de realizat cu orice mașină.

Consumul acestei ultime etape (pentru mine și Peugeot) a fost de 17,3 kWh/100 km, iar viteza medie 71 km/h. Stilul de condus a fost ceva mai sportiv, fapt permis si de un drum foarte liber de la Suceava la Blaj (doar ce nebun pleacă la drum la 4 dimineața într-o zi de duminică?!).

Sigur că aș fi putut să optimizez mai bine încărcările și poate că aș fi câștigat 30 minute din timpul total, dar timpul de încărcare include și cele 40 de minute de somn și pauza necesară pentru mâncare, așadar nu am simțit că am pierdut vreo secundă încărcând.

Costul acestui drum a fost de 81 RON (12,8 RON/100km), fiind plătite doar încărcările de la Conacul Domnesc din Suceava și cea de la MOL Gheorgheni. La Sovata, Blaj și Sebeș, încărcările au fost efectuate la magazinele Kaufland, fiind gratuite.

Consumul și distanța totala pentru etapa Suceava-Timișoara

În cele 4 zile în care am participat la caravana Transcarpatica alături de electroleul mic, am acumulat 1821 km cu un consum de 15.3 kWh/100km și am plătit energie în valoare de 172.3 RON (9.5 RON/100km).

Consumul și distanța totală pentru Transcarpatica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.