ElectRoMania editia a doua la Brebu Nou, parcul National Semenic

Dornici de o iesire linistita in natura, dar fara posibilitatea de a impartasi entuziasmul nostru pentru electromobilitate cu invitati, asa cum a facut anul trecut, editia a doua a evenimentului ElectRoMania s-a adaptat contextului si masurilor de precautie din aceste vremuri tulburi.

Spre deosebire de prima editie, anul acesta ploaia a facut loc uneori soarelui si ne-a prilejuit cateva oportunitati de foto si film, in regia lui Adam Suma

Cei ce ne urmaresc de mai multa vreme isi amintesc probabil ca anul trecut, de 1 Mai, la prima editie gazduita de pensiunea EnduRoMania din Brebu Nou, chiar pe granita Parcului National Semenic, au participat patru automobile electrice si peste 20 de invitati.

Ideea de baza a acestui eveniment a fost de o oferi un cadru in care, cei interesati de masini electrice sa poata calatori cu mai multe modele, pentru a afla in direct de la proprietari care sunt beneficiile mobilitatii electrice in general si cele ale unui anumit model in special.

Editia de anul trecut, a dat ocazia unui numar mare de invitati sa parcurga traseul de la pensiunea EnduRoMania pana in Pasul Prislop cu patru modele: Tesla Model 3 long range, Hyundai Ioniq, Renault Zoe si BMW i3.

Veteranul Ionica impreuna cu noua Kona a familei Vadeanu si Ioniq-ul lui Tudor, achizitionat dupa participarea la prima editie ElectRoMania

Dupa eveniment, Tudor a cumparat un Hyundai Ioniq si a devenit un membru de baza al echipei de voluntari, ce sustin proiectul Electromobilitate cu pricepere si entuziasm, dar si cu informatii saptamanale despre consumul si intretinerea Ioniq-ului.

Familia Marchis la a doua editie ElectRomania

Anul acesta Tudor a adus Ioniq-ul, dar si parintii, impreuna cu electro-leul Laurei, un Peugeot e-208 electric achizitionat de familia e-Marchis pentru circulatia in oras.

Tot dupa evenimentul de anul trecut am primit doua solicitari de test drive cu TM 3 (Tesla Model 3). Prima, din partea familiei Olaru din Bucuresti, aflata in vacanta la Timisoara. A doua din partea lui Claudiu Suma, antreprenorul timisorean, care pe langa contributia la incurajarea adoptarii electromobilitatii prin instalarea de statii de incarcare, conduce miscarea prin exemplu, electrificand flota auto a firmelor sale si utilizand in privat doua masini electrice.

Familia Olaru a achizitonat la scurt timp dupa ce ne-am cunoscut un Nissan Leaf, botezat cu drag Evy, despre ale carui calatorii ati aflat in direct de la Gabriela. Cu multa bucurie am aflat cu cateva zile in urma, ca la aproximativ un an de la test drive-ul cu TM 3 la Timisoara, familia Olaru a luat in primire cel de al doilea automobil electric, un Model 3 dual motor.

Model 3 dual motor in prim plan si un exemplu de povesti cu distantare sociala, in pas cu vremurile

Tot pentru varianta dual motor s-a decis si Claudiu si a adus-o la Brebu, spre bucuria oricarui electromobilist, pentru care o adunare de „electrice” nu pare sa fie completa fara macar un model Tesla, liderul global al miscarii de electrificare.

In plus, cu doua BMW-uri i3, trei Hyundai-uri (doua Ioniq si o Kona noua) si micutul electro-leu (Peugeot e-208) spectrul modelelor de la editia a doua a fost mai bogat si aproape s-a dublat, reflectand realitatea mai putin cunoscuta de public, ca si parcul auto si gama de modele electrice oferite in Romania este pe cale sa se dubleze fata de anul trecut.

Cei doi reprezentati, Dragos-EVconnect si Claudiu-Lektri.co, ai firmelor ce se ocupa de instalarea statiilor de incarcare in tara, facilitand extinderea miscarii electromobilisitice in Romania, ne-au asigurat ca numeroasele proiecte pe care le au in derulare atat ei, cat si firmele concurente, vor duce la o crestere substantiala a numarului punctelor de incarcare din tara in 2020.

Gama electrica Hyundai a fost bine reprezentata cu Ioniq si Kona

O parte din participanti au revenit cu drag, dupa experienta placuta de anul trecut la pensiunea EnduRoMania, dar majoritatea au venit pentru prima oara la intalnirea din varf de munte. Spiritul acestor intalniri de suflet este molipsitor si am privit cu bucurie cum proprietarii masinilor au initiat cu rabdare, pe cei aflati in zona si au manifestat interes, in tainele condusului electric.

Un participant foarte interesat de electromobilitate a beneficiat de test drive cu Ioniq, Kona, Peugeot e-208 si Model 3. Speram sa faca cat mai curand alegerea cea mai potrivita pentru nevoile proprii.

Paul a explicat calitatile Konei, Tudor pe cele ale Peugeot-ului, Mircea si-a afirmat atasamentul fata de Ionica si Claudiu a demonstrat performanta incredibila, pentru un nou venit in lumea electrica, de care este capabil un Model 3 dual motor.

Sunt convins ca si dupa aceasta expunere la bucuria condusului electric, la alunecare lina si tacuta pe serpentinele spre pasul Prislop si la recuperarea de energie la coborarea spre lacul Trei Ape, vom auzi de noi achizitii de masini electrice si vom castiga noi participanti pentru viitoarele editii ale evenimentului ElectRoMania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.