Germania – inmatriculari automobile electrice dupa primele patru luni

Odata cu publicarea statisticilor EVsales pentru Germania, avem o imagine mai clara asupra modelelor 100% electrice inmatriculate intr-o luna aprilie foarte trista pentru industria auto din Europa.

Ca tendinte majore nu este nimic nou de adaugat fata de articolul intitulat „Asistam la electrificarea preferintelor clientilor?„, iar livrarile modeste de automobile 100% electrice din aprilie nu au dus la schimbari in clasament.

Sursa informatiilor: EVsales

Doar doua modele noi pentru anul 2020, gemenii VW e-Up! si Skoda Citigo IV, au patruns in Top 10 cu inmatriculari cumulate de 3122 exemplare, in imediata apropiere de podium.

Dupa ce am condus ieri primul Citigo din garajul nostru virtual, sunt convins ca ambele modele ale grupului Volkswagen vor urca in clasamentele europene, peste tot unde livrarile pot tine pasul cu cererea.

Din pacate nu si in Romania, unde ambele modele au disparut din configuratoarele importatorului, desi sunt cele mai accesibile modele pentru primul pas in universul mobilitatii electrice, din oferta de pe piata romaneasca la inceputul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.