Hyundai Kona Electric, revizie 15000 km

Aminteam în articolul Kona Electric, bilanț la 6 luni și 14000 km de programarea la revizia de 15000 km. Data stabilita a fost în 28.12, pentru orele 14:00. Am ajuns cu Hyundai Kona Electric la reprezentanța Hyundai din Cluj, punctual. La poartă am prezentat certificatul verde.

Am fost preluat de departamentul service, am predat pașaportul service și cheia. Am reamintit situația cu schimbarea la pornire a funcției drive mode (din ECO în NORMAL) în anumite momente. Practic imposibil de reprodus din punctul meu de vedere. Am rugat personalul să verifice dacă pot reproduce, sau dacă e vreun upgrade de soft.

Hyundai Kona Electric pe standul de lucru

La 14:11 Kona EV era pe standul de lucru, iar de acolo au fost mai multe mesaje transmise. Cele standard de mașină rămasă unlocked după închiderea unei uși. În aplicația BlueLink am văzut încercările de a reproduce problema amintită mai sus prin pornirea și oprirea motorului, după cum se vede în imaginea de mai jos:

Hyundai Kona Electric timpi

Așteptare, preluarea și recomandări

În perioada cât mașina a fost pe standul de lucru am luat loc în sala de așteptare și am muncit o bună perioada de timp, având posibilitatea să am biroul mobil la mine tot timpul. 🙂

Am văzut o livrare de Kona ICE Red, am primit și o cafea din partea casei, am mai văzut mașinile și pliantele expuse. Nu m-am plictisit, asta e clar.

La 15:34 am fost anunțat că pot merge pentru a încheia actele. Am avut o discuție despre lucrările efectuate și dacă a fost cazul de update de soft. Am primit asigurări că nu e cazul de update de soft încă, că s-a schimbat filtrul de habitaclu și că au verificat tot ce au bifat în poză de mai jos:

Hyundai Kona Electric lucrările efectuate

Nu au putut reproduce problema expusă de mine, mi-au recomandat să sun și să merg în ziua în care se întâmplă pentru a încerca o verificare la cald. O altă recomandare e revizia următoare la 29495 km.

Experiență primei revizii a fost de ~2h daca includ si drumul până la reprezentanță, mașina a fost pe bancul de lucru 1h23m. Costul facturat a fost 581.09 RON, iar pe deviz am următoarea detaliere:

Hyundai Kona Electric deviz

Concluzie și un cadou

Hyundai Kona Electric si moșul în ruralul Clujului
Hyundai Kona Electric și Moșul în ruralul Clujului

Experiență a fost una ok la nivel de comunicare, pe partea de profesionalism pot doar să sper că am primit cea mai bună doză disponibilă in prezent. Dacă vorbim de zona financiară am un gust amar pentru prețurile mari practicate în Cluj, iar aici nu mă refer doar la reprezentanța Hyundai. Majoritatea reprezentanțelor practică adaosuri comerciale pentru un oraș de 5 stele. Nici o surpriză pentru mine prețul. Îl consider un cadou făcut mașinii pentru primii 15000 km relaxanți și fără probleme cu Hyundai Kona Electric 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.