Hyundai Kona, poziția 6 în top 🇹🇩 și săptămâna #10

Hyundai Kona pe poziția 6 în topul național. Vedem cum se descurcă această mașină după mai mulți ani de prezență pe piața de la noi, dar și ce au raportat colegii din echipă pentru săptămâna #10.

Hyundai Kona sub competitorii direcți

Finalul anului prinde Kona pe poziția 6 în topul național, conform Romanian e-mobility index publicat de Tudor pe site-ul partenerului nostru lektri.co. Această poziție se bazează încă pe volumele vândute în 2021-2022.

Pentru ianuarie vedem 48 de #konițe înmatriculate. Cu puțin sub Renault Megane E-Tech si VW ID.3, competitorii săi direcți.

Același loc este ocupat de #konițe și la numărul total de înmatriculări de mașini electrice în România, după cum observăm în următorul tabel:

Chiar dacă am văzut-o mai sus în clasamente, locul #3 la mijlocul lui 2022, pare că Hyundai dorește în continuare să livreze Kona Electric pe meleagurile noastre. Știu că au fost experiențe fel și fel în ceea ce privește livrările, ar fi chiar interesant de văzut cum s-a descurcat din acest punct de vedere importatorul.

Dacă doriți să împărtășiți experiențele la volanul unor modele 100% electrice într-o comunitate interesată de tranziția epocală la care participăm cu toții, scrieți-ne pe adresa office@electromobilitate.com sau la rubrica de comentarii.

Săptămâna #10, ceva mai rece

Au revenit temperaturi de 0 grade! Cel puțin în regiunea centru-nord am avut dimineți mai reci. În schimb temperaturile pe parcursul zilei au fost de primăvară.

#konașii au parcurs peste 5.200 km în această perioadă de raportare cu un consum de 15.3 kWh/100km.

Graficele ne ajută să vedem variația datelor culese de colegii din echipa Kona. Primul reprezintă consumul mediu raportat săptămânal. În funcție de modul de utilizare vedem creștere, scădere sau chiar valori foarte apropiate de cele din raportarea precedentă.

Domeniul de consum Hyundai Kona este în scădere în această perioadă. Această mașină este extrem de ofertantă, după cum se observă în simetria de pe grafic, din punct de vedere al constanței și eficienței.

Colegii au surprins, ca de obicei, în mesajele lor informații relevante despre modul de utilizare. Vă invit să le parcurgem.

Titus (SB)

Săptămâna 04-10.03:

  • distanță: 1234 km
  • consum mediu: 16,3 kWh/100km
  • cost: 153 ron

Daniel (CJ)

Pentru săptămâna 4-10 martie pentru Kona avem următoarele:

  • 470.9 km parcurși
  • consum mediu: 15.2 kWh/100km
  • cost încărcări: 0 lei
  • 61 kWh încărcați acasă și 55 kWh încărcați la locul de muncă.

Revenind din concediu am dus mașina pentru a repara parbrizul, cu puțin noroc ciobitura era pe exterior și a fost rezolvată ușor fără a fi nevoie de a schimba încă parbrizul, zic încă pentru că din experiențele de până acum cu ciobiturile în parbriz mai devreme sau mai târziu tot apar altele sau se extind.

Între timp în weekend am trecut la cauciucuri de vară. Ca și hint pt cei care au cauciucuri cu tot cu jante și le schimbați acasă la Kona veți avea nevoie de un cric care ridică peste 300 mm, eu am avut surpriza când am folosit un cric tip crocodil care ridica doar 300 mm iar rotile nu se ridicau de pe sol.

Bonus luni am transportat cu remorca un elevator pt moto care deși nu era foarte greu lungimea acestuia depășea lungimea remorcii.

Florinel (TM)

Datele pentru Kona 2023:

  • 215.5 km efectuati
  • 14.7 kwh/100km consum mediu

Gabriel (MS)

Săptămâna #10 a arătat așa:

  • Distanță parcursă: 638.1 km
  • Consumul mediu: 13.1 kWh/100 km
  • Încărcare: încărcat acasă. Hidroelectrica

Distanța parcursă săptămâna aceasta e împărțită astfel:

  • Naveta: Luni – Vineri.
  • Un drum de Sibiu în weekend, temperatura a fost mai ridicată, consumul a scăzut și încep și panourile să producă mai mult. Sper ca de luna viitoare să pot încărca în mare parte doar din ele deja.

George (DB)

Am început săptămâna de la 7243 km în bord și am încheiat-o la 7408 km. Am parcurs 165 km, exclusiv în regim urban, pe distanțe scurte, de 1-5 km. Consumul mediu pe ultimii 36 km a fost de 13,7 kWh/100 km, iar consumul mediu general a fost de 15,3 kWh/100 km.

Am încărcat în această săptămână 34 kWh din soare, cost 0.

Marius (CS)

O săptămână cu un record ca număr de kilometri 1556,7 km parcurși. Pe lângă naveta zilnică Bolvașnița-Reșița am mai făcut și un drum de București. Consum 16,4 kWh/100km. Cost încărcări 139,43 lei. 

Pentru drumul Reșița-București am alimentat în Reșița, Sibiu, Pitești și Caransebeș. Am folosit trei aplicații: EvGO Green Motion 45,9 kWh cost 0 lei, Renovatio E-Charge 10,2 kWh cost 25,34 lei și Elmotion 138,95 kWh cost 139,43 lei. Total încărcări pentru drumul până la București și retur 185,85 kWh și total cost 139,43 lei. Kilometri parcurși aproximativ 1132.

Dani (AR)

Pentru „Kokoana” în săptămâna #10 am înregistrat:

  • Km parcurși: 989,4 km
  • Consum mediu: 13.8 kWh/100km
  • Cost încărcare: 24 lei
  • O încărcare la Hidroelectrica
  • Temperaturi apropiate de 16 gr.

4 Responses

  1. NICOLAE PANA spune:

    Bună seara,
    Am decis sa facem o achiziție de Hyundai Kona, versiunea Luxury, cu bateria de 64 Kwh.
    Zilele următoare trebuie sa vad unde depun dosarul pentru Rabla.
    Din experiențele avute cu achiziția unde îmi recomandați sa merg în București. Cineva îmi recomanda la un moment dat dealerul de la Târgoviște.
    Iar în ce privește mașina, credeți ca modelul Kona este alegerea bună? Suntem limitați și de buget pentru că este clar ca Tesla ar fi fost soluția de top, dar sunt oarecum și conservator în sensul că la Kona se păstrează partea de comenzi fizice cu butoane și manete.
    Mulțumesc pentru feedback-ul dumneavoastră!

    • Cosmin Matei spune:

      Buna dimineața!

      Din informațiile circulate prin comunitate echipa de la Târgoviște e recomandată de marea majoritate a colegilor #konași.
      Legat de Kona, avem în echipa noastră Kone din 2018-2019 încoace. Kone si cu 200.000 km la bord. În general mașina e recunoscută pentru eficiența ei. Iar varianta MY2024, cea care se comercializează în prezent nu pare să fie diferită, puteți vedea în articolele săptămânale cum s-a integrat între suratele sale mai în vârstă. Noua Kona a fost construită pornind de la o platformă electrică, platformă pe care s-au construit si celelalte variante.
      În 2021, când am comandat Kona, nu aveam opțiunea Tesla. Aveam ca variante VW ID.3, Kia eNiro, Renault Zoe mai apropiate ca dimensiuni. Tot bugetul ne-a condus spre Kona și nu ne pare rău. Mașina își face treaba excelent în continuare la 73.000 km.

      Mult succes cu rabla si va rugam sa reveniți cu informații despre achiziție si utilizare!

      Cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.