O nouă absolventă a proiectului Electromobilitate, după 2 ani alături de Smart EQ

La împlinirea primului an de colaborare, fiecare participant la proiectul Electromobilitate este promovat în categoria absolvenților și în numele comunității primește cu multă recunoștință MULȚUMIRILE noastre ale tuturor, pentru informațiile și experiențele comunicate, din care avem atât de mult de învățat despre viața de zi cu zi alături de o electrică.

Pentru Klara, se cuvin cu mult respect cel puțin trei motive pentru o categorie specială de MULȚUMIRI3

  1. Informațiile amănunțite furnizate pentru primul an de utilizare a Smart-ului;
  2. Datele comunicate săptămânal pentru cel de-al doilea an;
  3. Și cu siguranță cel mai important aspect, cel al implicării în promovarea mobilității electrice prin educația ecologică promovată în rândul viitorilor electromobiliști, aflați în prezent pe băncile grădiniței.

Am mai lansat această întrebare și o repet: Cum ai putea concepe o educație mai convingătoare pentru energie regenerabilă și transport ecologic decât prin exemplul personal, așa cum face Klara?

Chiar dacă micuțul Darius, bucuria familiei Necula, a venit acasă pe primul drum cu un Peugeot electric și probabil va fi foarte mirat când va avea prima experiență cu un automobil care tremură și miroase, nu toți copiii au acest noroc. Rolul educatorilor, de la cea mai fragedă vârstă, este și în acest domeniu de neprețuit.

MULȚUMIM Klara!

Primul an de utilizare

Cu ajutorul lui Attila, toate drumurile Smart-ului au fost atent monitorizate în primul an, încă înainte de a ne cunoaște.

Cu generozitatea atât de caracteristică celor cu vocație de dascăli, informațiile au fost comunicate prin intermediul proiectului Electromobilitate, fiind la îndemâna tuturor celor ce doresc să înțeleagă avantajele financiare ale transportului electric, atunci când argumentele ecologice sunt insuficiente.

După un an de utilizare, despre viața de zi cu zi cu Smart Forfour electric

Al doilea an

In cel de al doilea an, Smart-ul Forfour și Klara s-au aliniat la startul maratonului de 12 luni, în care membrii proiectului Electromobilitate comunică săptămânal, probabil mai des decât cu rudele :-), despre experiențele și informațiile de parcurs, consum, încărcare, costuri, probleme și rezolvarea lor.

Rezultatul final sunt diagramele de consum, din care aproximăm autonomia în fiecare sezon și cele de parcurs, de unde ne convingem de câți kilometri parcurgem cu adevărat în fiecare săptămână, pentru a calibra cât mai bine nevoile de autonomie.

O mică paranteză la acest capitol atât de mult discutat. Impresia generală este că am avea nevoie de autonomie cât mai mare. Din păcate, în faza actuală de dezvoltare a tehnologiei acumulatorilor Li-ion, această dorință, dacă nu este justificată de o necesitate reală, înseamnă mulți bani pentru achiziție și o greutate suplimentară transportată zilnic, fără un folos direct.

În cazul Klarei, în condițiile impuse de pandemie, a petrecut multe zile în fața calculatorului pentru comunicarea cu copii și părinții, iar încărcările Smart-ului s-au produs uneori doar la două sau trei săptămâni. Prin urmare micul Smart Forfour a asigurat mai mult decât necesarul de autonomie, pentru nevoile Klarei.

În legatură cu acest aspect Attila ne scrie:

Sâmbătă am încărcat Smart-ul EQ, care a parcurs 87 km, cu un consum mediu de 19.3 kWh/100 km (măsurat la contor).

Acesta va fi ultimul raport de consum pentru Smart-ul electric. A trecut un an de când raportăm și pe de alta parte am propus un alt rol pentru contor în casă: urmărirea consumului pentru încălzire în sezonul rece cu o pompă de căldură aer-aer.

MULȚUMIM Klara și Attila, pentru cele 12 luni de comunicare susținută, pentru tot ce am învățat de la voi în articolele pe care le-ați publicat. Alături de Doina și Wiwi, ați demonstrat că Smart și Citgo sunt două alternative electrice, ceva mai accesibile ca preț, care acoperă nevoile pentru transportul în oraș.

Drumuri bune în continuare și să ne vedem cu bine la Păltiniș la evenimentul ElectRoMania V!

Electro-mărțișor cu Klara, Smart Forfour și Hyundai Kona
In doi pasi, de la clasic la electric
Dispozitiv de incarcare la inceputul anilor 1900
Puțină istorie și un sondaj de opinie adresat conducătoarelor de automobile electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.