Ozone 3 in drum spre Romania

Am urmarit cu interes si sincera admiratie echipa de la Baia Mare si Cluj, ce si-a propus sa asambleze mini automobile de oras in Romania si am scris in repetate randuri (1234) despre laudabila initiativa a echipei GTG.

Dupa ultima vizita la Baia Mare, pentru un test drive cu variantele cu doua si patru usi, am inteles mai bine provocarile majore prin care trec intreprinzatorii baimareni. Atunci am propus o colaborare cu proiectul Electromobilitate, prin care se educam publicul despre avantajele si dezavantajele unui mini automobil de oras, oferind posibilitatea unor teste comparative cu Hyundai Ioniq si Tesla Model 3.

Idea a fost intampinata de multe ori cu ironie de cei carora le-am solicitat opinia, dar asa cum am scris in repetate randuri una este ceea ce iti doresti ca nivel de performanta, confort si „imagine” si cu totul alta ceea ce iti permite buzunarul.

Atractia internationala pentru Model 3 este la fel de vie si in Romania, dar pretul (in prezent peste 60.000 Euro) este inaccesibil majoritatii celor pasionati de automobile electrice.

Hyundai Ioniq este foarte economic si rezultatele testelor noastre din ultimele noua luni sunt extrem de satisfacatoare, pentru toate nevoile circulatiei in oras, dar si aici pretul de 25000 euro (dupa subventia guvernamentala) pune serios pe ganduri majoritatea pasionatilor de automobile electrice, ca sa nu mai vorbim de publicul larg.

Alternativa logica este un mini automobil de oras, cu pret accesibil, patru usi, cu care sa poti rezolva toata alergatura zilnica, cat mai economic, sub cinci lei pentru 100 km, adica mai putin decat pretul UNUI LITRU de benzina.

Pentru cei cu inclinatii ecologice si preocupare pentru protejarea mediului, faptul ca drumurile zilnice cu automobilul electric contribuie la reducerea emisiilor de gaze de esapament in orase, este un element suplimentar de decizie.

Cu speranta ca inainte de finalul anului vom putea organiza test drive-uri electrice paralele cu Ozon 3, Hyundai Ioniq si Tesla Model 3, aveti mai jos informatiile primite de la firma din Baia Mare:

OZONE 3 face parte din categoria mini automobilelor de oras L7e si este omologat in Italia.

Caroseria este produsa in China si echiparea electrica este europeana. Fata de varianta originala, OZONE 3 are un motor de 10kW, o baterie Li Fe PO4 cu o durata de viata mai mare de 10 ani.

Principalele caracteristici sunt :

-5 usi, patru locuri

-motor 10 kW, in sarcina maxima este capabil de 20kW

-incalzire , aer conditionat

-viteza max 100 kmh

-autonomia 200 km

-cauciucuri 165/65/R13

-sarcina utila 450 kg

-capacitatea bateriei 17kWh, 148 V

-timp de incarcare completa 5.30 ore 100%, iar pentru 80 % se incarca in 
2 ore si jumatate

-senzori de parcare

-sistem audio stereo cu USB is MP3

-camera de mers inapoi optionala

Termen de livrare 60 de zile, pretul de vanzare 10.900 euro cu TVA 
inclus , prin programul Rabla Plus
.

In cursul lunii august vom avea primele masini de test la Cluj.

Sursa: comunicat Gheorghe Muresan, CEO GTG

Toate imaginile furnizate de GTG Baia Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.