Planuri de electrificare pentru Hyundai în America de Nord

Deschiderea spre electromobilitate și surse de energie regenerabilă a noii administrații americane a determinat grupul Hyundai Kia să adopte un plan de investiții în valoare de 7.4 miliarde USD pentru producția locală de autovehicule electrice.

Asemănător cu primul pas electric din Europa, când producția în Cehia a îndrăgitei Kona a generat la livrări mai apropiate de cererea pieței, cel de al treilea punct de sprijin global vine să acopere interesul stârnit în SUA de viitoarea gamă de modele lansate sub noul brand pur electric IONIQ, începând din 2022.

Înainte de prezentarea oficială a variantei americane pentru IONIQ 5, programată peste zece zile, pe baza experienței cu Ioniq și Kona, livrate în număr foarte mic clienților americani, media tradițională și socială zumzăie de posibilitatea ca Tesla să se întâlnească cu un concurent redutabil, cu tehnologie pe măsură și prețuri mai rezonabile, ce vor beneficia și de scutirea de taxe în valoare de 7500 USD.

Cele două comunicate de presă recente, oferă detaliile despre investiția într-o linie de asamblare pentru modele electrice Hyundai și Kia, cu „un volum determinat de cererea locală„. Prudența grupului coreean este justificată de reticența americanilor față de autovehicule electrice, cu excepția Tesla, care domină copios înmatriculările locale.

Intențiile guvernului de a electrifica flota federală (645.000 vehicule), în paralel cu creșterea investițiilor în domeniul energiei regenerabile, au transmis un semnal pozitiv firmelor globale, așa cum dovedește grupul Hyundai-Kia și cele 7.4 miliarde alocate pentru mai multe domenii de interes:

  • producția locală a noilor modele electrice cu acumulatori IONIQ și Kia;
  • dezvoltarea soluțiilor electrice cu pile de hidrogen pentru transportul greu pe distanțe lungi;
  • lansarea serviciilor de transport individual aerian, anunțate la CES 2020;
  • robotica și automatizări, în urma achiziției a 80% a firmei Boston Dynamics;

Alte articole despre strategia de electrificare a grupului Hyundai – Kia – Genesis in detaliu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.