Prima noastră călătorie cu Model Y în Thasos (episodul 1)

Fiind posesor de mașină electrică încă din 2020 cu 60.000 km parcurși, nu am avut ocazia sa fac drumuri ceva mai lungi în afara țării, deși mi-am dorit mereu asta. Pandemia, autonomia redusă a primei mașini electrice, dar și răul de mașină care-l avea băiețelul meu în primul an, ne-au limitat dorința de a pleca în vacanță departe de casă.

Prima mașină electrică a fost Peugeot e-2008 cu o autonomie de 311 km în regim WLTP, însă pe autostradă, sau mai bine zis la viteze de peste 100km/h, nu era deloc eficientă. Ca să ajung la Constanța din București ar fi trebuit să merg cu 100km/h și chiar mai puțin dacă era frig sau vânt din față. Însă cu toate limitările ei și problemele avute în service, a fost o mașină reușită și o bună introducere în lumea electromobilității.

De aceea, următoarea mașină a fost Tesla Model 3 Long Range având o autonomie dublă față de Peugeot, excelentă pentru drumuri lungi chiar și pe autostradă datorită eficienței sale ridicate.

Pentru că mi-au plăcut mai mult mașinile de tip SUV/CUV, după 7 luni am facut „upgrade” la Model Y fără să mă îngrijorez în privința autonomiei WLTP, mai mică cu aproximativ 100km față de Model 3, fiind o mașină mai mare și mai grea, dar în schimb oferă extrem de mult spațiu de depozitare, plus poziția mai înaltă atât la volan, cât și pentru pasageri.

De asemenea, pe lângă filtrul clasic de habitaclu este prezent și un filtru mare de tip HEPA montat undeva în față, ceea ce a adus la eliminarea a mirosurilor neplăcute din trafic, care la Model 3 nu există din lipsă de spațiu. La ce poluare există în trafic în orașele mari, acest filtru HEPA ar trebui sa fie obligatoriu pe toate mașinile pentru a ne proteja sănătatea noastră dar și a copiilor. Tesla a făcut o mică prezentare despre acest filtru aici.

Între timp, pandemia s-a încheiat iar băiețelul deja are 2+ ani și se simte bine acum în mașină, am decis să dăm o fugă cu mașina în Grecia și pentru moment, destinația să fie relativ aproape. Alegerea logică a fost desigur Thasos, întrucât de acasă avem de parcurs doar 571km până în orașul port Keramoti, de unde vom lua ferry timp de 40 minute până pe insulă. O destinație numai bună pentru a testa autonomia mașinii dar și „răbdarea” băiețelului.

În trecut cu mașina clasică făceam fără probleme București – Halkidiki în 8-9 ore, cu 1-2 pauze foarte scurte, însă între timp am constatat că la destinație ajung mult mai obosit decât dacă aș face pauze mai dese pe drum la intervale de 2-3 ore, fiind benefice și pentru pasageri. Aici, mașina electrică se potrivește perfect pentru că va sta la încărcat cât timp ne relaxăm.

Cu o zi înainte de plecare am ales cazarea (Motivo Thasos) și timp de 20-30 de minute am planificat unde voi încărca atât pe drum cât și pe insulă, astfel încât să nu avem parte de surprize. Am simulat călătoria cu aplicațiile ABRP și Plug Share și am ales orașe care au cel puțin 2 locații cu stații de încărcare după cum urmează:

  • Veliko Târnovo BG – McDonalds – stație cu 2 porturi CCS accesibilă cu aplicația Fines;
  • Haskovo BG –  Retail Center Park – stație cu 2 porturi CCS accesibila cu aplicația Fines;
  • Xanthi GR – EKO cu aplicația ElpeFuture fiind aproape de autostrada care ne duce spre Keramoti și ca backup, The Mart Xanthi cu 2 stații CCS accesibile cu aplicația DeiBlue;
  • Thasos GR – Lidl care este gratuită însă după o oră se oprește încărcarea și de regulă aici este aglomerat. Recomand vizavi la Masoutis Market unde sunt disponibile 2 stații clasice accesibile cu aplicația NRG Incharge.

Aceste locații le-am salvat la favorite pe navigația mașinii iar ca navigație secundară am folosit Waze pe telefonul mobil plasat în spatele volanului și cu toții știm la ce-l folosim 😊. Am folosit navigația mașinii în special pentru a ne arăta în timp real cu ce procent din baterie ajungem la următoarea oprire, întrucât ține cont de mulți factori: temperatura, vânt, diferența de altitudine, aglomerație, etc.

La cazare nu puteau oferi o priză simplă, întrucât parcarea lor este peste drumul principal, dar nu am considerat asta o problemă. Chiar dacă în Plug Share apar puține puncte de încărcare pe insulă, multe cazări oferă posibilitatea încărcării de la o priză normală, trebuie doar să sunați în prealabil pentru confirmare.

Drumul către Thasos 3 iulie

Deși plănuisem să plecăm la 4 dimineața, evident că nu am reușit să ne facem bagajele în timp util așa că abia la 11:20 am plecat și deja în minte făceam calcule dacă prind ferry de 21:30 sau mai devreme. Navigația mașinii ne arată că putem ajunge în jur de 19:30 dacă mergem fără oprire. Însă trebuia să adăugăm cel mult o oră și jumătate pentru pauze și încărcare ca să ne încadrăm, asta dacă nu întâlnim surprize pe drum.

După 182 km parcurși în aproximativ 3 ore cu un consum de 15,8 kWh/100km, incluzând și aproximativ 25 minute pierdute la vamă, facem primul popas la McDonalds din Veliko Târnovo, unde am servit masa și ne-am relaxat timp de o oră. Mașina am încărcat-o timp de 25 minute de la 61% la 90% deși nu era necesar, pentru că aș fi ajuns la următorul popas cu puțin sub 30%. Mai degrabă am vrut să verific aplicația Fines dacă funcționează corect și pornește încărcarea fără probleme.

                                                      

La ora 15:36 ne continuăm drumul și avem deja parte de prima surpriză: din cauza unui accident am fost deviați de pe traseu via Garbovo, un traseu destul de virajat prin munte și evident mult mai lent. Rezultatul: nu mai prindeam ferry de 21:30! Ultimul ferry era la ora 23:00, așa că nu m-am îngrijorat prea tare, fiind siguri că ajungem fără probleme.

La ora 18:45 ajungem la al doilea popas – Haskovo – Retail Park Center, după 197 km și 3 ore de condus. Încărcăm de la 47% la 97% în 45 de minute, iar după alte 10 minute, ne continuăm drumul către Grecia.

Am stat aici mai mult decât aș fi vrut, dar soția nu putea să nu ”verifice” magazinele din proximitate deși știa că vom întârzia. Din acest motiv, am sărit peste al treilea popas în Xanthia și am mers direct către orașul port Keramoti, unde navigația mașinii ne arată că vom ajunge la ora 22:20 și 43% baterie.

Din neatenție, ratăm ieșirea de pe autostradă către Keramoti, prelungindu-ne drumul cu încă 29 km și 20 minute. Acum navigația mașinii ne arată că ajungem la 22:40 cu 33% baterie, iar Waze la 23:10 și deja intrasem puțin în panică. Se pare că Waze avea opțiunea pentru evitare drumuri cu taxă activată și tot căuta să mă scoată de pe autostradă pentru o economie de doar 1,4€ (toll) și… ferry pierdut!

Am ajuns la exact 22:40, după 240 km parcurși în 3 ore și ne așezăm cuminți la rând pentru îmbarcare. Aici am achitat 25€ pentru mașină și 5€ de persoană (gratuit pentru cel mic). Din fericire nu eram singurii întârziați la ferry, alți conaționali au ajuns cu 5 minute înainte de îmbarcare și aveau mașini clasice.

În final ajungem la cazare în jurul orei 12 în stațiunea Golden Beach și am rugat-o pe soție să țină cont pe viitor de ora la care trebuie să plecăm de acasă și timpul petrecut la fiecare popas dar m-a ignorat. Ca de obicei, tot eu sunt de vină!

                                                                    

În prima poză, mașina raportează 632 km parcurși cu un consum de 16,8 kWh/100km și 106 kWh consumați. În poza a doua, TeslaMate ne oferă mai multe detalii: viteza medie 65 km/h, timp total de condus 9 ore și 45 minute (incluzând așteptatul în vămi), plus o oră și 10 minute petrecute la încărcat. Oricum, cele două opriri au însumat mai mult de două ore, așa că putem spune că nu au existat timpi morți din cauza încărcărilor. Mai jos avem situația încărcărilor făcute în drum spre Grecia cu un cost total de 128 RON:

Reiterez, noi nu ne grăbim în concediu și preferăm pauzele mai lungi, ca să ajungem mai odihniți, însă în cazul de față ar fi fost ideal să plecăm de acasă mai devreme, măcar cu 2-3 ore, ca să nu mă mai certe soția că nu are timp de shopping.

În Thasos am optat să încarc de două ori venind seara în Limenas, orașul port aflat la 18 minute distanță cu mașina de cazare. Ne-am plimbat prin port și am servit masa de seară, băiețelul fiind captivat de vapoarele care dormeau cu gura „căscată”.

Mai jos este situația încărcărilor făcute în Limenas cu un cost total de 96 RON:

Al doilea episod aici                                                       

Ți-a plăcut acest articol și te gândești să achiziționezi un model Tesla pe viitor? Utilizați linkul meu de recomandare pentru achiziție și câștigăm amândoi credite pe care le putem valorifica în schimbul unor recompense exclusive, cum ar fi kilometri de încărcare gratis la Supercharger, discount-uri și produse: http://ts.la/necula50142

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.