Proiectul Electromobilitate – bilanț pentru luna mai după 65.000 km

După alți 65.216 km monitorizați săptămânal în luna mai, echipa proiectului nostru a realizat cel mai mare parcurs și cel mic consum mediu din acest an.

Cu toate acestea, rezultatele fiecărei luni nu pot fi comparate riguros cu cele din anul precedent, fiindcă echipa este în permanentă împrospătare cu noi membri, pe măsura ce absolvenții ciclurilor de 12 luni (sau mai mult) de colaborare la proiect își iau rămas bun.

Compoziția echipei în luna mai

– 31 participanți
– 14 localități din România și câte una din Elveția și SUA

Modele 100% electrice monitorizate în luna mai:

  • Tesla Model 3 – 6
  • Hyundai Kona – 6
  • VW ID.3 – 5
  • Renault Zoe – 4
  • IONIQ 5 – 2
  • Opel Corsa – 2
  • Skoda Citigo, VW e-Up!, Dacia Spring, Peugeot 208, Kia Niro, VW ID.4 câte una.

Modul de încărcare (28 răspunsuri)

Esențial pentru a înțelege costurile de încărcare din luna Mai, pe care le vom prezenta în următorul episod al bilanțului, a fost sondajul de mai jos, la care cei 28 de respondenți au confirmat datele obținute de Tudor în anii precedenți.

Majoritatea colegilor ce contribuie la proiect au posibilitatea să încarce acasă sau la serviciu, mai puțini fiind cei ce depind exclusiv de rețeaua publică de încărcare pentru nevoile zilnice.

Legat de efervescența domeniului de instalare a panourilor fotovoltaice, care va face ca până la finalul anului mai mult de jumătate din participanții la proiectul Electromobilitate să încarce de la soare, Tudor ne-a pus la dispoziție câteva imagini din timpul practicii pe care o derulează în cadrul cursului de electricieni, la care s-a înscris după absolvirea facultății și angajarea la firma partenera lektri.co.

Alături de Paul (DJ), Marian (OT), Claudiu (TM), Laszlo (CJ) și Marton (MS), Tudor acumulează electro-cunoștințe (e-knowledge) atât despre diferite modele electrice, pe care le-a condus zeci de mii de kilometri (Hyundai Ioniq, Kona, IONIQ 5 și Peugeot e208), cât și despre domeniul legat strâns de mobilitatea electrică, cel al surselor regenerabile de energie.

Doar împreună, aceste două componente esențiale pentru eliminarea emisiilor poluante din timpul producției de energie și a transportului de persoane și mărfuri, vor contribui la o lume mai bună, mai curată și mai liniștită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.