Proiectul Electromobilitate – un an al marilor descoperiri pentru Ovidiu, cel de al 12-lea absolvent din promoția 2021

Ovidiu a descoperit în ultimul an miracolul de a deveni tată și bucuriile aduse de noua făptură plăpândă cuibărită în sufletul familiei, alături de toate noile responsabilități legate de creșterea, educarea și lansarea pe traiectoria vieții a unui copil.

Tot în ultimul an Ovidiu a descoperit bucuria condusului electric alături de un Peugeot e-2008, iar noi am avut plăcerea de a-l urmări timp de 12 luni, cu toate cele bune și mai puțin bune, pe care le are de înfruntat orice electromobilist în aceste vremuri timpurii ale noii tehnologii.

Ovidiu este cel de al 12-lea absolvent al proiectului Electromobilitate din promoția 2021, ceea ce îl îndreptățește din plin la un MULȚUMESC din partea tuturor celor ce au beneficiat de experiențele împărtășite și de sfaturile acordate cu generozitate.

Urmărit de oarecare ghinion cu o mulțime de boli ale copilăriei electro-leului mare (Peugeot e-2008), Ovidiu a demonstrat că o bună documentare legată de buletinele tehnice emise de producător, enorm de multă răbdare și perseverență poate duce la rezultatele dorite, adică un automobil nou funcțional. Chiar dacă pare o așteptare firească, proprietarii de modele Peugeot și VW (din gama ID) vă pot spune că nu întotdeauna se întâmplă așa.

Extrem de meticulos în urmărirea defectelor și a remedierilor lor în perioada de garanție, Ovidiu a netezit calea următorului proprietar al Peugeot-ului, care se va bucura de o mașină impecabilă, fără să fii trecut prin frecușul și așteptările din service.

Fiindcă a beneficiat de încărcare lentă acasă și la serviciu, în mod sigur și acumulatorul Peugeot-ului a savurat tratamentul blând aplicat de Ovidiu, în locul șocurile transmise de graba încărcărilor la stațiile rapide.

După peste 26.000 km parcursi în primul an, din care 22.787 km au fost monitorizați în cadrul proiectului Electromobilitate, Ovidiu a realizat un consum mediu 18.9 kWh/100 km pe un traseu în proporție de peste 80% pe centura Bucureștiului.

Sursa: EVdatabase

Aceasta valoare este cu 5% mai mare decât valoarea publicată de EVdatabase, pe baza informaților furnizate de numeroși proprietari europeni.

Diferența de aproape 39% fata de valoarea WLTP, dovedește cât de înșelătoare poate fi această normă „optimistă”, atunci când clienții compară diferite modele pentru a lua decizia viitoarei achiziții.

Nu mai este un secret faptul ca Ovidiu s-a decis sa renunțe la Peugeot în favoarea unei Tesla Model 3 long range, dual motor. Poate merită amintit că și colegul său de echipă, Silviu, tot din București, a decis sa facă tranziția de la e-2008 la Model 3 și le dorim ambilor mult noroc cu noii pași pe calea electromobilității.

Variația consumului pe parcursul celor 12 luni monitorizate în cadrul proiectului Electromobilitate, este conformă cu observațiile comportamentului altor modele electrice, cu valori minime primăvara și toamna și maxime în sezonul rece.

Cele câteva vârfuri de peste 25 kWh/100 km ale consumului mediu săptămânal, au fost cauzate de perioade mai lungi de staționare cu climatizarea pornită în plină iarnă.

Cu excepția unor excursii mai lungi sau a perioadelor afectate de staționarea în service (așa cum au fost ultimele două săptămâni) parcursul a fluctuat între 300 și 700 km pe săptămână, cu o medie orară limitată de aglomerația pe centura capitalei între 17 și 33 km/h. Doar la drumuri mai lungi viteza medie a depășit 40 km/h.

MULȚUMIM Ovidiu pentru contribuția valoroasă la informarea obiectivă a celor interesați de Peugeot e-2008 și drum bun în continuare alături de Tesla!

Două articole scrise de Ovidiu în primul an petrecut alături de 2008 despre călătoriile electrice întreprinse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.