Record de inmatriculari in iunie – efectul subventilor majorate in Franta?

Guvernul francez a fost primul care a anuntat, la sfarsitul lunii mai, subventii majorate pentru automobile electrice, cu un indemn din partea presedintelui Macron, ca industria auto franceza dedicata vehiculelor electrice sa devina numarul 1 in Europa.

Reactia publicului nu s-a lasat asteptata si in prima luna dupa cresterea subventiilor, inmatricularile au stabilit un nou record, cu un total de 21.000 vehicule electrice si hribrizi plug-in.

Din totalul de aproape 40.000 de vehicule electrice (BEV), ce domina clasamentul inmatricularilor in prima jumatate a anului, 11811 (30%) au fost inmatriculate in iunie.

Astfel, Renault a livrat 34% din totalul celor 17.555 de Zoe in iunie. La fel si Hyundai si Nissan cu 35% din totalul pentru 2020, Kona si Leaf inmatriculate in iunie.

Recordul apartine insa grupului PSA, cu recent lansatul SUV e-2008, din care s-au livrat 406 in iunie, reprezentand 51% din total.

Fata de luna iunie a anului trecut cresterea inmatricularilor pentru vehicule electrice si hibrizi plug-in a fost de 359% (!!!), ridicand rata de penetrare la 9.1%, fata de 2.8% in 2019.

Alte articole despre decizia franceza de a sustine electromobilitatea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.