Renault ZOE – mai pot exista surprize dincolo de 166.000 km?

Începând din septembrie 2020 Radu (Crivina, PH) ne transmite informații de la bordul unui Renault ZOE și numeroase experiențe colectate la volan în țară și străinătate.

Trecerea recentă de 166.000 km, în mai puțin de cinci ani, este uimitoare mai ales când aflăm că mașina lui Radu nu este echipată cu încărcare rapidă. Cum este posibil? Cât durează în aceste condiții încărcarea?

Radu a răspuns cu calm de zeci de ori, că încărcarea durează cât timp cuplează și decuplează mufa de încărcare, după care Zoe și sursa de curent își văd de treaba lor, iar el de ale lui: cumpărături, vizite la diferite obiective turistice, dar cel mai des… somn. Fiindcă majoritatea copleșitoare a încărcărilor le face acasă. Mai la început noaptea, când consumul casnic este minim, iar de când are instalația fotovoltaică, încarcă ziua, ca să beneficieze cât mai mult de soare. Cu ajutorul unui acumulator staționar a rezolvat și problema consumului peste noapte.

Date exploatare Zoe în februarie 2025

Încă o lună veritabilă de iarnă cu temperaturi predominant negative și o săptămâna de căderi masive de zăpadă, în care am avut un parcurs pe traseele cunoscute din jurul casei și a localității de reședința, dar la temperaturi predominant negative mult sub zero grade (-2/-10 grade C în cea mai mare parte, dar și la vârfuri de -12/-16 grade C)

Aceste condiții meteo m-au dus la înregistrarea unui consum mediu record de peste 22 kWh/100 km, cum nu am mai avut niciodată de când exploatez această mașină.

Anvelopele de iarnă și-au făcut pe deplin datoria pe toate suprafețele pe care am rulat, fie asfalt umed, mâzga, polei sau zăpadă.

Temperaturile foarte scăzute au făcut ca sistemul de climatizare, care s-a descurcat excelent, să funcționeze intens, ceea ce cu siguranță a contat la acest consum record de energie.

Dar, pentru că prognoza meteo se anunță mult mai favorabilă în perioada următoare, sper ca încercările acestei ierni “ca altădată” să se fi încheiat și să vedem zorile primăverii.

Bilanțul lunii februarie

  • Odometru: 166.213 km
  • Parcursul lunii: 2109 km;
  • Încărcat/utilizat: 491/470 kWh ;
  • Consumul mediu: 22.3 kWh/100 km;
  • Costuri cu încărcarea, 
    • În tranzit: 0 lei 
    • De acasă: 0 lei;

Producție/consum sistem fotovoltaic: 928.6/829.8 kWh

Drumuri bune tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.