Rivian integrează Amazon Alexa!

Cu ajutorul lui Mircea, părintele IT al paginii Electromobilitate și Darius, un experimentat comentator de produse electronice de la Arena IT, recent atras de universul fascinant al autovehiculelor electrice, ne propunem inițierea unei serii de articole despre confluența dintre industria electronică, IT (hardware și software) cu industria auto.

După vizita la CES 2020 a devenit evident cum kilobțiii sunt pe cale să devină mai importanți decât kilowații (sau caii putere) in viitorul electric, autonom și conectat al transportului rutier. Pentru o imagine cât mai precisă am apelat la ajutorul celor doi „IT-ișți” experimentați, care contribuie cu generozitate în timpul liber la proiectul Electromobilitate.

Cu această ocazie, Mircea a considerat oportun să introducă o funcție nouă a blogului nostru!
Începand de astăzi aveți ocazia să ascultați lectura preferată despre electromobilitate în timpul drumurilor zilnice.

Mai multe detalii în curând de la expertul nostru în „all things related to Google Cloud si Amazon Web Services„.

Rivian va integra arhicunoscuta asistentă Amazon Alexa în modelul R1T și R1S

În prima fază, integrarea cu modelul R1T și R1S va cuprinde comenzi vocale standard precum: redare de muzică, plasarea unui telefon, navigație dar și funcții specifice mașinii precum: controlul climei, posibilitatea de a închide sau deschide portbagajul.

Ulterior, Rivian planifică să ofere la Alexa și alte capabilități mai avansate, specifice doar modelelor Rivian – spre exemplu, proprietarii acestor mașini electrice vor avea posibilitatea să activeze de la distanță camerele video din interiorul sau exteriorul mașinii prin intermediul unui Echo Show sau Fire TV

Deasemenea, foarte interesant este faptul că va exista o variantă “offline” pentru Alexa în Rivian pentru călătoriile în care mașina nu are acces la internet.

Alexa Auto este un dispozitiv cunoscut deja lansat de către Amazon

Cu alte cuvinte, cel mai probabil, echipa Rivian lucrează alături de AWS la implementarea SDK-ului Alexa Auto in modelele Rivian. Pentru cititorii noștrii aventuroși și creativi, recomandăm pagina de build pentru Alexa Auto – pe care o găsiți aici

Viziunea Rivian

Dorim explorarea fără compromisuri și cea mai bună experiență digitală proprietarilor, indiferent unde îi va duce aventura.
Ne dorim ca aceasta să fie cea mai cuprinzătoare integrare Alexa de pe piață

a spus fondatorul Rivian RJ Scaringe. 

Sursele folosite in articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.