Serialul electro-defecțiuni: 3 modele ale grupului Volkswagen (episodul 5)

După ce am analizat cum se comportă veteranii proiectului Electromobilitate, Ioniq, Model 3 și Smart în primul episod, am dat cuvântul proprietarilor noilor Hyundai Kona și Kia Niro în cel de al doilea, apoi celor de Peugeot și Opel în al treilea episod și in al patrulea am trecut în revistă experiențele lui Radu și Darius cu Renault Zoe.

Astăzi atenția va fi îndreptată spre cele trei modele produse de grupul VW și parcate de proprietari în garajul nostru virtual:

  • VW e-Up
  • Skoda Citigo
  • VW ID.3

Cu siguranță experiențele cu noul ID.3 sunt așteptate cu mult interes, fiind vorba de primul model VW asamblat pe platforma dedicată MEB, purtătoarea speranțelor electrice pentru grupul Volkswagen.

Marius Toma – VW e-Up, 9.000 km

Absolut nici o problemă detectată până acum la E-up!

Mă apropii de 9.000 km electrici!

Marius Toma, VW e-Up!, Câmpina

Doina și Wiwi Gaube – Skoda Citigo, 4.675 km

La GO-e (Citigo) a sărit cupla de la cablul de legătură între selector și unitatea centrala și nu mai blocau frânele în poziția „P”. Am povestit pățania într-un articol despre prima rechemare în service.

Doar o chemare în service, în garanție, pentru o eroare de montaj. Pană acum e OK. Dacă se va repeta probabil va trebui înlocuit cablul (defecțiune la cuplă).

Daniel Ighisan – VW ID.3

VW ID.3 1st

Daniel este unul din puținii proprietari de ID.3 din țară și am citit cu mult interes impresiile sale de călătorie la munte și primele experiențe cu consumul, cel din sezonul rece fiind comunicat săptămânal și comparat în graficul de mai jos cu Kona și Niro.

Valorile de consum înregistrate de Daniel la Timișoara cu ID.3-ul său ne-au pus pe gânduri, dar le vom mai da puțin timp să se obișnuiască împreună, înainte să ne repezim la concluzii.

In schimb deschiderea subiectului despre electro-probleme a fost întâmpinată de Daniel cu următorul răspuns:

Cat despre probleme tehnice, ID.3-ul este plin de ele, marea majoritate fiind de soft. Dacă ajută, vă dau acces la toate problemele urmărite până acum și experimentate de o parte din utilizatorii din Romania.

Prin bunăvoința lui Daniel și a altor proprietari de ID.3, care au sistematizat problemele întâmpinate într-o listă bine organizată, după modelul temutelor OIL – Open Issues List, utilizate pe scară largă la proiectele din industria auto, aveți acces să analizați prin ce experiență trec proprietarii de ID.3 în prezent.

Cred că este extrem de utilă lista întocmită, pentru o înțelegere mai profundă a gradului de imaturitate cu care a fost lansat acest nou model pe piață, după începerea producției la Zwickau, cu mai bine de un an în urmă.

Cu siguranță plecarea lui Thomas Ulbrich, executivului VW responsabil din 2018 pentru mobilitatea electrică și lansarea producției la Zwickau, nu este o alinare pentru proprietari, după așteptarea foarte lungă a ID.3-ului.

Mulțumim Daniel și colaboratorii pentru întocmirea listei cu probleme ID.3!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.