A treia KIA NIRO parchează în garajul nostru virtual

In primele zile ale noului an, doi noi colaboratori s-au alăturat echipei noastre cu intenția de contribui la proiectul Electromobilitate.

Despre alegerea de a păși în universul complex al mobilității electrice cu o Kona second hand, care s-a încadrat în bugetul alocat, ne-a povestit recent Dan Mihalea, la debutul ca autor pe blogul nostru.

Foto – Tiberiu Buzdugan

După doar câteva zile ni s-a alăturat Tiberiu Buzdugan, cu cea de a treia Kona Niro parcată în garajul nostru virtual și cu următorul mesaj de introducere:

Sunt programator, stau în București la bloc și până în vară am avut un Renault Symbol 1.5dCi. După ani de zile în care am încercat să conving persoane care își iau mașină nouă să ia ceva electrificat, a venit timpul să fac și eu acest pas.

Modelul inițial la care mă hotărâsem a fost un Ford Kuga PHEV, care mi se părea cea mai bună variantă în iulie 2020, dar din fericire, la scurt timp după ce am plătit avansul și am plasat comanda, modelul a fost scos din fabricație.

Și zic „din fericire” fiindcă gândind în urma, ar fi fost un compromis foarte prost (la bloc nu mi se pare deloc practic un PHEV, în special când lucrezi de acasă și nu ai un loc de muncă unde poți încărca în timpul zilei).

Fiind pus din nou în situația de a căuta un model, un bun prieten redactor auto (Mircea Meșter) m-a sfătuit către Kia Niro, care a fost una din cele mai apreciate mașini din turul ElectroRomania (http://www.automarket.ro/electricromania2020/).

O scurtă vizită la dealer-ul Kia, un drive test de 30 min și am fost convins.

Mașina am luat-o în principiu pentru călătorii (merg mult la munte, la schi sau cu bicicleta) așa că aveam nevoie de spațiu interior, autonomie decentă și posibilitatea de a pune portbagaj pe acoperiș.

Tibi Buzdugan, Kia Niro, București

Odată cu introducerea, Tibi ne-a trimis informațiile de consum și parcursul zilnic din luna decembrie, pe care le-am inclus în graficul dedicat „echipei Niro”. Cu ajutorul acestor reprezentări ale consumului mediu săptămânal, încercăm să învățam cât mai multe despre comportamentul unui model foarte îndrăgit, atât în viața de zi cu zi pentru circulația în București (Marius și Teo), dar și în timpul călătoriilor la munte (cu bicicletele pe portbagaj – Tibi).

Grafic realizat pe baza informațiilor furnizate de Marius, Teo și Tibi, toți trei din București

Invitație la colaborare în 2021

Așa cum am procedat la fiecare început de an, vă invităm să participați la proiectul Electromobilitate, dedicat informării și educării celor interesați despre viața de zi cu zi cu un automobil electric.

Echipa de voluntari înscrisă în proiect comunică săptămânal informațiile de la bord despre parcurs și consum, plus condițiile în care a fost obținut. Diferențele semnificative între autonomia din specificațiile tehnice față de cea reală, rezultă uneori în nemulțumiri, din păcate după achiziția unui model electric.

Datele furnizate de proprietari oferă o imagine reală despre autonomia și consumul obținut în condiții de exploatare individuale și contribuie prin aceasta la informarea cât mai corectă a celor interesați de achiziția unui model electric.

Cu un parcurs cumulat de peste 300.000 kilometri, adunați de echipa noastră pe două continente, cu 15 modele 100% electrice diferite, în mai multe variante de echipare, acoperim un spectru larg de utilizare, de la circulația bară la bară în aglomerații urbane, până la călătorii lungi în orice formă de relief, în toate anotimpurile.

Tot atât de diferite sunt modalitățile de încărcare și experiența acumulată, cu bune și mai puțin bune, acolo unde densitatea și funcționarea rețelei de încărcare nu este optimă. Încurajăm și promovăm inițiativele private pentru instalarea punctelor de încărcare cu utilizare în comun (contra cost) și mai ales cele din parcările firmelor, destinate angajaților.

Alăturați-vă unui grup de entuziaști, care călătoresc cu multă plăcere electric și se întâlnesc periodic, pentru schimb de experiență și pentru test drive cu cele mai diverse modele electrice, în cadrul evenimentelor denumite generic ElectRoMania.

Pe măsură ce situația sanitară se va normaliza, dorim să oferim din nou test drive prietenilor și invitaților, să ne cunoască și să afle cât mai multe despre exploatarea zilnică a unei mașini electrice.

Cu acest proiect, demarat în luna februarie 2018, ne alăturam eforturilor asociației AERO și a celorlalți promotori profesioniști sau amatori, pentru promovarea și adoptarea eletromobilității în Romania pe scară tot mai largă.

Scrieți-ne pe adresa office@electromobilitate.com sau la rubrica de comentarii. Va mulțumim pentru interes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.