ANIVERSARE – primul an cu Volvo XC40 Recharge

Imediat după lansarea în septembrie 2017, Volvo XC40 a devenit un automobil îndrăgit în Europa. Varianta 100% electrică a urmat după aproape cinci ani (iulie 2022), iar la începutul lunii ianuarie 2023 Dan(B) a parcat primul exemplar în garajul virtual al proiectului Electromobilitate.

Înmatriculări Volvo XC 40 Recharge

SURSA: EU EVs

Deși se plasează constant în Top 10 al înmatriculărilor, înregistrând un an 2023 record în Europa de vest, în România Volvo XC40 a consemnat doar 79 de înmatriculări anul trecut, din totalul de 119, reprezentând 0.49% din înmatriculările noi într-un an de excepție pentru electromobilitate în România.

Cele 16.852 de automobile 100% electrice pornite pe șosele în 2023, reprezintă 40% din parcul auto electric românesc, dovedind că tranziția spre mobilitatea electrică accelerează viguros (Sursa informațiilor: RO e-mobility index, compilat de colegul nostru Tudor (IONIQ 5, TM) și publicat de lektri.co).

Dacă principalul vinovat pentru aceste statistici modeste în România este prețul ridicat, rețeaua de distribuție sau lipsa de informare, rămâne de dezbătut. Cu ajutorul lui Dan, reușim să înțelegem mai bine performanțele acestui model de excepție, comparativ cu IONIQ 5, Skoda Enyaq, VW ID.4 și Tesla Model Y.

Statistici primul an

După primul an de utilizare monitorizată în cadrul proiectului, datele transmise de Dan rezultă în:

  • 25.740 km parcurși în țară;
  • 19.4 kWh/100km consum mediu, cu 5.4% mai bun decât valoarea publicată de EV database;
  • 407 km autonomie medie (calculată pe baza capacității utile a acumulatorului de 79 kWh)

Performanțe și consum

Pentru cei mai puțin familiarizați cu XC40, am preluat din EV database specificațiile tehnice de performanță și consum.

Așa cum am subliniat în repetate rânduri, dorința de-a afla ”consumul”, exprimat ca o valoare unică, este deșartă indiferent de standardul utilizat (WLTP, EPA, etc.). Fiecare caz de utilizare va avea un consum mediu propriu, iar la electrice, vom înregistra variații considerabile între sezonul cald și cel rece.

Practic, fiecare combinație mașină-șofer va avea o ”semnătură” de consum și eficiență proprie:

Variația consumului mediu pentru Volvo XC40, în condițiile de utilizare prezentate amănunțit de Dan în fiecare mesaj săptămânal, inclus în cronicile Grupei Mari, indică cu claritate:

  • maxime în sezonul rece,
  • minime primăvara și toamna,
  • o creștere în perioada caniculară, datorită consumului suplimentar pentru aerul condiționat.

Corelând consumul mediu de energie cu parcursul săptămânal, NU vom obține o imagine clară a costurilor, fiindcă așa cum am repetat de nenumărate ori, costurile cu energia depind de sursa de încărcare în mai mare măsură decât de consum.

Acesta este domeniul în care Dan a făcut cel mai mare pas în 2023, investind într-o instalație fotovoltaică la domiciliu, care oferă în prezent o sursă de încărcare sigură, cu costuri minime în viitor, după amortizarea investiției.

Activitatea în cadrul proiectului Electromobilitate

Modul preferat de împărtășire a experiențelor la volan este sub forma unor articole, care de multe ori depășesc limitele statistice ale performanțelor de consum și costurilor pentru călătorii cu un model electric.

Pensiuni și restaurante ”prietenoase cu electromobiliștii” (acolo unde pot încărca), experiențele cu rețeaua de încărcare în diferite zone ale țării și imaginile cu locurile pitorești vizitate în primul an electric sunt cuprinse în trei articole:

Alte două articole, publicate pe parcursul primului an de colaborare, clarifică de ce Dan a optat pentru Volvo XC40:

In plus, Dan și soția au participat la mai multe evenimente de promovare a mobilității electrice la Timișoara, Șpring și în munții Apuseni, asigurând în acest fel informarea celor interesați direct de la sursă, pe baza experiențelor acumulate la volan.

In numele întregii comunități, MULȚUMIM DAN pentru primul an de colaborare la proiectul Electromobilitate și să ne vedem cu bine în primăvară la următoarele evenimente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.