ANIVERSARE – Cosmin după 100 de săptămâni alături de echipa Electromobilitate

În 8 noiembrie 2021 primeam primul set de date de la Cosmin (Hyundai Kona, Cluj) și la foarte scurt timp după aceea Andrei (Kona, Brașov) i-a predat ștafeta de cronicar al celei mai numeroase echipe din garajul nostru virtual.

Cât de repede au zburat evenimentele zilelor noastre tulburi și agitate stă mărturie săptămâna cu numarul 100 de implicare în efortul colectiv de a informa și educa, pe cei interesați, despre viața de zi cu zi alături de un automobil electric. Totul cu date individuale și statistici colective, așa cum privim noi lumea și mobilitatea electrică de la volanul mașinilor noastre tăcute și fără ”fumuri”.

Accesul în clubul select al ”centenarilor” proiectului Electromobilitate se face cu multă trudă și timp investit de toți voluntarii, care prin relatările lor săptămânale dovedesc că noua tehnologie este (aproape) gata să preia locul de vedetă preferată pentru deplasările individuale.

Prin activitatea proprie și cu ajutorul cronicilor compilate cu punctualitate în fiecare săptămână, pentru cea mai numeroasa echipă, Cosmin prestează o activitate socială de valoare, cea de transfer a cunoștințelor acumulate de întreaga echipă.

Dincolo de utilizarea zilnică a unui automobil electric în România de astăzi, informațiile despre starea rețelei de încărcare din județul Cluj, sau cele generale despre Hyundai, despre probleme legate de poluare și călătoriile lungi de vacanță și-au găsit locul în cele 119 articole publicate pe blogul electromobiliștilor.

119 – 100

”Scorul” lui Cosmin, care a scris 119 articole în 100 de săptămâni dedicate proiectului Electromobilitate, spun aproape totul despre implicare și efort, despre dorința de a împărtăși cât mai clar avantajele mobilității electrice pentru buzunarul propriu, dar și pentru întreaga societate.

La fel ca mulți colegi implicați în proiect, Cosmin a mers consecvent pe calea decarbonizării, investind într-o instalație fotovoltaică, cu ajutorul căreia acoperă nevoile casnice și încarcă Kona ”de la soare”.

De la participare la reprezentare

Mai mult decât cifrele statistice, prezența lui Cosmin cu întreaga familie la evenimentele de promovare a mobilității electrice a fost consecventă și a dovedit cum poate fi introdusă o nouă generație într-un mediu mai curat.

Ecoturismul practicat la sfârșit de săptămână, alături de naveta electrică zilnică la școală și călătoriile lungi de vacanță, obișnuiește tânăra generație cu noua tehnologie și formează obiceiuri sănătoase pentru noi toți și pentru planetă, reducând treptat cantitatea de gaze emanate din eșapamentele motoarelor cu ardere interna.

Cât de molipsitoare poate fi deschiderea copiilor pentru noua tehnologie am aflat cu toții la întâlnirea de la Șpring, unde juniorii de la școlile din Drașov și Șpring ne-au predat o lecție de entuziasm fără măsură pentru mașinile venite de departe să le ofere o plimbare electrică prin comuna lor.

Pe lângă cronici, articole de analiză și participările la evenimente din ultimele 100 săptămâni, Cosmin a preluat cu modestie și competență rolul de ambasador al comunității noastre la conferința ECO CAMP 2023 de la Ciugud și a relatat în două episoade valoroasele lecții învățate cu această ocazie.

MULȚUMIM COSMIN!

Desemnarea unui nou centenar al proiectului Electromobilitate înseamnă recunoașterea meritelor și efortului depus de colegele și colegii noștri pentru o perioadă îndelungată, alături de întreaga echipă.

In cazul lui Cosmin, trebuie să adăugăm un MULȚUMESC foarte special, pentru modul în care își aduce contribuția, cu multă seriozitate, punctualitate și toleranță față de opiniile exprimate de colegi, chiar și atunci când nu este cu totul de acord.

La începutul unui drum greu și anevoios pe calea celei mai semnificative tranziții în tehnologia transportului rutier, de la abandonarea căruțelor la începutul secolului XX, vor mai exista multe piedici și bariere de trecut. Cosmin este unul din activiștii sociali pe care îi dorești alături de tine pe baricade pentru orice cauză, cu atât mai mult pentru electromobilitate, atunci când vremurile sunt dificile, dar și atunci când soarele ne va zâmbi pe traseele superbe ale viitoarelor ediții Transcarpatica.

Să ne revedem cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.