După primul an – Game, set, match pentru buburuză!

In 4 iunie s-a împlinit primul an de când Marius a pășit cu satisfacție și împlinire a unui vis îndrăzneț (mai ales din punct de vedere financiar) în tabăra electromobiliștilor, la volanul buburuzei lui îndrăgite (VW e-Up!).

Alături de Klara cu Smart Forfour și Doina împreună cu Wiwi și Citigo-ul lor la Timișoara, Marius ne-a comunicat frecvent experiențele sale cu VW e-Up din zona Câmpina, dar și cele acumulate la drumuri lungi în vacanță sau în prag de Revelion (link pentru articole la final).

Consumul mediu săptămânal

In agitația liniilor și valorilor ce reprezintă consumul mediu săptămânal pentru cei trei participanți la proiectul Electromobilitate, ce formează echipa noastră mini, este mai dificil de citit variația sezonieră a consumului.

La împlinirea primului an, după 19336 km parcurși, buburuza și-a câștigat un loc de cinste în echipa noastră, o poziție de invidiat în preferințele noastre și în clasamentele de consum, care reflectă atât eficiența și frugalitatea cu care a consumat electroni, cât și lipsa oricăror probleme în funcționare.

Consumul de primăvară

Defecțiunea întâmpinată de Citigo în 8 martie, care l-a imobilizat pentru 47 de zile până la livrarea unei piese de schimb, nu ne dă posibilitatea de a exprima procentual variația consumului de primăvară. În schimb, creșterea autonomiei (datorită tendinței descrescătoare a consumului în lunile de primăvară), este evidentă din cele trei valori medii realizate de Marius cu e-Up! Acestea confirmă extinderea distanței între două încărcări cu peste 30%, observată și la alte modele electrice în perioada martie – mai.

Game, set, match!

După 53.736 km parcurși de echipa noastră în luna Mai, este evident că juniorii grupului Volkswagen, e-Up și Citigo au realizat cele mai mici consumuri, fiind și cele mai ușoare mașini din mini-flota noastră virtuală.

Valoarea indicată pentru Smart include și pierderile de încărcare, reflectând mai exact costurile reale cu energia electrică încărcată doar acasă.

Concluzii după primul an

Pentru concluziile experienței din primul an alături de e-Up l-am rugat pe Marius să puncteze momentele și informațiile cele mai importante, care sa-i ajute pe cei încă indeciși să-i urmeze exemplul și să pornească pe aceeasi cale tăcută și curată.

Din punctul de vedere al ideii ce stă la baza proiectului Electromobilitate, exemplul lui Marius este demn de urmat. Orice îndoială care mai există la achiziție, se poate risipi după experiența acumulată în patru anotimpuri alături de un model electric bine ales, care satisface nevoile de transport ecologic, fără a lăsa o gaură prea mare în finanțele familiei prin achiziție.

Accesul în acest univers liniștit este ideal cu un model din gama mini, pentru a menține costurile de învățare cât mai coborâte. Ce se întâmplă după ce ai trecut de încercările și temerile primelor 12 luni și mai ales după prima iarnă, ne va povesti Marius cu altă ocazie.

Pentru orice informații suplimentare despre viața alături de VW e-Up!, Skoda Citigo și Smart Forfour, proprietarii pot fi contactați la rubrica de comentarii, pe facebook și în Forum.

Articole publicate de Marius Toma în primul an alături de VW e-Up:

  1. VW e-Up! electrip de weekend cu 350 km de autostradă
  2. VW e-Up! curbe de încărcare rapidă (CCS)
  3. Date statistice VW e-Up, după trei anotimpuri
  4. VW e-Up – a doua excursie de iarnă, tot ZERO costuri!
  5. VW E-Up – 900 km electrici cu Buburuza, ZERO costuri și emisii directe!
  6. VW e-Up! după 6 luni și 9500 kilometri
  7. La Cazanele Dunării cu VW E-Up! – 1200 km electrici într-o mini-vacanță de 4 zile!
  8. De ce am ales VW e-Up?
  9. VW e-Up după primele 3 luni și peste 4000 km de utilizare
  10. Întâlnire de gradul ID.4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.