Kia Niro coboară în topul înmatriculărilor europene

Cu mâhnire asistăm la problemele de livrare în Europa întâmpinate de grupul Hyundai-Kia, de care ne leagă începuturile testdrive-urilor în cadrul proiectul Electromobilitate cu ajutorul lui Ionică (Hyundai Ioniq model 2018) și continuarea cu Kona (2020) și IONIQ 5 (2021).
Înmatriculări Kia Niro în 11 țări europene. Sursa EU EVs

In special Niro, care a avut o frumoasă carieră in paralel cu Kona, chiar dacă a fost mai puțin prezent pe piața din România, nu a ajuns în cantități suficiente pentru a depăși volumul înregistrat anul trecut decât în Suedia și s-a menținut în Elveția și Spania. După o primă jumătate de an foarte bună, pe toate celelalte piețe din vest, monitorizate de EU EVs, îndrăgitul model a fost în scădere.

Niro în proiectul Electromobilitate

Începând din 2020, echipa Niro a beneficiat de contribuția primilor trei colegi, toți din București, iar anul acesta ni s-a alăturat Edy (Târgoviște).

Așa cum am scris în urma cu o lună, când Tibi a depășit 100 săptămâni de colaborare la proiect, intrând în rândul „centenarilor”. În prezent atât el cât și Edy transmit informațiile de bază (parcurs și consum) legate de utilizarea zilnică, contribuind astfel la zestrea de date culese direct de la proprietari.

Calendaristic, colaborarea cu Tibi a depășit DOI ANI (!) în 30 noiembrie și chiar dacă activitățile profesionale l-au ținut mult timp departe de București și de Niro, atunci când este acasă nu uită să trimită statisticile sale actualizate.

MULȚUMIM TIBI și drum bun în continuare!
Pe lângă cronicile săptămânale cu Grupa Mare, alte cinci articole despre Kia Niro:
  1. Kia Niro coboară pe locul 9 în Europa
  2. Kia Niro și categoria „alte modele” RO e-mobility index
  3. A doua călătorie mai lungă cu Niro: Târgoviște – Baia Mare
  4. Primul drum la munte cu Niro și alte vești de la Grupa Mare (ID.4 și IONIQ 5)
  5. Kia Niro – înmatriculări europene, călătorii de vară și o pățanie mai rar întâlnită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.