#konașii: săptămâna #22 și retrospectiva lunii mai

Săptămâna #22 dă startul lui Cireșar și finalul lul Florar. Luna mai a fost marcată în cadrul proiectului de evenimentul de la Ciugud și de câteva modificări în raportările echipei Kona.

Temporar au întrerupt transmiterea de date în luna mai Codruț (MM) și Florinel (TM), datorită unor accidente neprovocate. În plus, după mai mult de un de informații transmise săptămânal și numeroase imagini utilizate în titlurile cronicilor, Adrian (PH) va continua colaborarea la proiect cu raportări lunare.

Totodată, a intrat în echipă Gabriel (MS) cu o koniță achiziționată de pe piața second hand. În primul articol publicat pe blog: Echipa konașilor crește cu exemplarul nr. 14 parcat în garajul nostru virtual, Gabriel s-a introdus comunității.

Retrospectivă luna mai

După sărbătoarea de la Timișoara din aprilie, în luna mai echipa a revenit la Ciugud. Informații despre eveniment găsiți în numeroase articole publicate de participanți și într-o sinteză:

După mai bine de 11.000 km parcurși in luna mai, echipa noastră a realizat un consum mediu de 13.1 kWh/100km, cu precizarea că Florinel (TM) a contribuit o singură săptămână înainte de ghinion. Mai jos prezentarea grafică pentru parcurs și consum.

Costurile din luna mai își păstrează același șablon de la lună la lună, încărcarea în Elveția fiind cea mai scumpă, în timp ce Adrian a utilizat cu răbdare încărcările publice gratuite.

Dan (Elveția) are cel mai mare cost aferent energiei electrice, iar la celălalt pol îi avem pe Daniel (CJ), Titus (SB) și Adrian (PH) care pot spune că fac economii la combustibilul utilizat pentru propulsarea mașinilor. Reușeau ei să facă aceste economii la o mașină pe combustibili tradiționali?

Săptămâna #22

Săptămâna #22 ne-a adus 2.920 km și un consum mediu de 13 kWh/100km. Prima raportare a lui Gabriel (MS) înseamnă și cea mai mare distanță parcursă de-a lungul săptămânii #22. Mașina lui Daniel (CJ-Dej) a fost utilizată în zona urbană a Dejului, lucru care a dus la un consum scăzut.

Avem mai jos reprezentările grafice a informațiilor agregate din rapoartele primite de la proprietari. Vom parcurge în detaliu aceste informații.

Mai jos detaliile din rapoartele konașilor.

Dan (Elveția)

Săptămâna trecută Kona a acumulat următoarele date:

 • distanță: 535.4 km
 • consum: 12.5 kWh/100km
 • temperatură: 24.9°C
 • viteză: 58.2 km/h

Săptămâna a început cu o zi liberă, ziua de Luni, unde ne-am decis să mergem la fabrica de lapte din Einsiedeln, iar de acolo sa facem o plimbare către Grosser Mythen, plecând de la cota 1400, din pasul Ibergeregg.
La plecare bateria era cam pe fix, 183 km estimat de către GoM pentru 141 km necesari, lăsându-mi suficientă energie pentru urcarea către pasul Ibergeregg.

Am parcat mașina în parcarea restaurantului Passhöhe, unde am sosit cu 9% SoH și am mers ușor către baza muntelui, la stația de telecabină de la Rotenflue. La întoarcere am făcut o mică pauză la restaurantul Sonnenhütte, unde am servit masa într-un cadru ce ne-a oferit o vedere spectaculoasă.

La plecare am căutat o stație din jurul orașului Schwyz. Acolo am ajuns, din deal, cu 14% baterie, unde am încărcat până la 77% la o stație de 100 kW localizată într-o benzinărie Shell, cu un cost de ~20.8 CHF, prin Swisscharge.

Până la sosirea weekend-ului, zilele au fost clasicele „serviciu-acasă” și cumpărături.

Duminică am mers din nou pe dealurile din zona orașului Bremgarten, la Egelsee să facem un grătar în natură, iar apoi să ne cățărăm în turnul satului Hasenberg.

Titus (SB)

Pentru săptămâna 29.05-04.06:

 • distanța totală: 676 km
 • consum mediu: 15,5 kWh/100km
 • Cost zero.

Daniel (CJ)

Pentru săptămâna 29.05-02.06.2023 am acumulat pentru Kona următoarele date:

 • Total energie electrică (kWh): 38
 • Total (km): 150.4
 • Consum mediu (kWh/100km): 11.1
 • Cost (lei): 0

Mașina a stat în garaj 6 zile din 7, am fost plecat în concediu în Bari și am ales să merg cu Toyota Prius hibrid cu GPL.

Gabriel (MS)

Pentru Kona mea, săptămâna #22 a arătat așa:

 • Distanță parcursă: 915.3 km
 • Consumul mediu: 12.1 kWh/100 km
 • Încărcare: doar acasă, din panouri fotovoltaice

Distanța parcursa săptămâna aceasta e împărțită astfel:

 • Naveta: luni – vineri
 • O ieșire in weekend – 485 km, dintr-o singura încărcare

Ieșirea de weekend a fost un drum Târgu Mureș – Jibou, către Grădina Botanica. Profit de această ocazie să vin și cu o recomandare – pentru cei care aveți drum în zona aceasta sau pur și simplu va doriți o ieșire de weekend la aer curat, această grădina botanică e un loc ce merită vizitat. Vă las și câteva poze.

Și pentru că a venit vara, toate drumurile noastre sunt cu clima pornită.

Cosmin (CJ)

Săptămâna #21:

 • rulaj: 548.2 km
 • consum mediu: 12.6 kWh/100km

Săptămâna #21 a trecut repede, naveta Jucu – Cluj și retur a stat din nou la baza distanței parcurse. Afară s-a încălzit, mersul a fost mai liniștit, așa că avem și un consum pe măsură. Au avut loc 3 încărcări AC, în garaj, una de 5 kWh cu pierderi de 37% și 2 de 39 și 43 kWh cu pierderi de 12%.

Konița a ajuns la borna de doi ani, 52000 km, 11.1 RON/100km și aproape 11 MWh trecuți prin baterie. Cam aceasta este sinteza acestei aniversări. Mai multe detalii regăsim în articolul 52.000 km în primii 2 ani electrici la un cost de 11 RON/100km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.