#konașii se pregătesc pentru întâlnirea ElectRoMania

De mai multă vreme Andrei v-a obișnuit cu rapoartele săptămânale ale echipei Kona în cadrul proiectului Electromobilitate, dar după vizita și test drive-urile de la IAA, mi-am dorit să parcurg din nou câțiva kilometri cu Porto, înainte de a pleca săptămâna viitoare spre Sibiu și Păltiniș, unde va avea loc a cincea întâlnire în cadrul evenimentului ElectRoMania, prin urmare am preluat ștafeta din mers.

Poate vă amintiți că la a treia ediție, cea din toamna anului trecut, Kona a fost modelul dominant, cu șapte exemplare prezente. Și acuma echipa Kona are cel mai mare număr de participanți și absolvenți din promoția 2021, pentru simplul fapt că livrările au început anul trecut în luna aprilie.

Foarte repede după parcurgerea primilor kilometri, Paul, Tudor și Attila s-au înrolat în maratonul de 12 luni al comunicărilor săptămânale, pe baza cărora am reușit să înțelegem comportamentul konițelor în toate anotimpurile, indiferent de relief, localitate, încărcare sau calitate a drumurilor din țară și străinătate (Grecia și Ungaria fiind destinațiile preferate).

Echipa și-a îmbogățit experiența cu informațiile furnizate de Titus din zona Sibiului și Cristian de la Cluj. Ambii au încheiat ciclul primului an, ridicând numărul absolvenților din promoția 2021 la CINCI, pentru echipa Kona.

Așa cum scria recent Cristian: „se schimbă generațiile” participanților, ceea ce este o dovadă a continuității interesului pentru informațiile furnizate de proprietari, care sunt colectate prin intermediul proiectului Electromobilitate, din partea celor ce cântăresc cu grijă primul pas în complexul univers al mobilității electrice.

Pentru a-i ajuta să ia o decizie bazată pe realitățile întâmpinate de actualii proprietari, am inițiat în primăvara anului 2019 întâlnirile denumite ElectRoMania. Aceste evenimente sunt bune ocazii pentru invitați să afle direct de la proprietari detalii despre experiențele acumulate în viața de zi cu zi alături de diferite modele electrice.

Alături de toți promotorii neobosiți ai mobilității electrice din țară și a organizațiilor dedicate susținerii electromobilității AVER și AERO, ne simțim în continuare motivați să continuăm activitatea.

Desigur, firile analitice vor urmări în detaliu informațiile despre consumul mediu comunicate de participanții la proiect, care dau o indicație destul de precisă asupra autonomiei realizabile în fiecare anotimp, în condiții similare de exploatare.

Altii, probabil vor urmări cu mai mult interes problemele apărute și modul de rezolvare, care cu multă satisfacție trebuie să recunoaștem că la Kona au fost minore, cu excepția sperieturii generate de recall-ul pentru acumulatori.

Ce informații mai bune putem obține despre fiabilitatea acestui model foarte eficient, decât urmărind evoluția exemplarului lui Dan? Nu de mult Kona achizitionata second hand a trecut de 115.000 km fără probleme și în curând va primi un acumulator nou, în cadrul acțiunii de rechemare, pentru un potențial defect de fabricație al acumulatorilor LG.

Sau poate sunteți interesați să-l cunoașteți în persoană pe maratonistul proiectului nostru, Andrei, care a parcurs săptămânal peste 1300 km în ultima perioadă, dar în vară a acumulat și dublul acestei distanțe. Dacă ați auzit cumva că nu se pot parcurge distanțe lungi cu un automobil electric, Andrei va contra-argumenta cu un record personal de 2677 km într-o singură săptămână, parcurși în ultimele zile din iunie, în timp Paul poate explica cum a ridicat ștacheta la 4323 km într-o săptămână, cu maratonul pe traseul Băilești – Amsterdam – Băilești. Da, cu Kona electrică!

ElectRoMania ediția a V-a, Păltiniș-Sibiu, 2 octombrie

Dacă sunteți interesați să aflați mai multe detalii despre Hyundai Kona sau să parcurgeți câțiva kilometri pe un traseu montan în stațiunea Păltiniș de lângă Sibiu în compania #konașilor și a celorlalți membri ai echipei proiectului Electromobilitate, ne gasiti peste zece zile, sâmbătă 2 octombrie în parcarea de la Arena Platoș:

  1. Prima regrupare: ora 10 – 12
  2. A doua regrupare: ora 15 – 17

Toate activitățile se desfășoară în aer liber, cu măsurile în vigoare de protecție și distanțare socială.

Pe lângă participanții la proiectul Electromobilitate veți avea ocazia să întâlniți reprezentanți ai firmelor ce se străduie să dezvolte rețele de încărcare, dimensionate proporțional cu numărul tot mai mare de înmatriculări de automobile electrice. Fiindcă valul livrărilor primelor Dacia Spring și Tesla în România ridică câteva semne de întrebare despre viteza de extindere a rețelelor de încărcare, lideri ai unor firme din domeniu vă pot oferi detalii despre planurile pe termen scurt pentru rezolvarea supra-aglomerării punctelor de încărcare.

Mulțumim și pe această cale partenerilor noștri pentru sprijinul acordat proiectului Electromobilitate și evenimentului ElectRoMania ediția a V-a:

  • Casa Auto Timișoara
  • Lektri.co
  • EVconnect
  • 24auto.ro
  • Inspiroline
ATENTIE: Proprietarii oferă plimbările electrice la Păltiniș în mod voluntar și își rezervă dreptul să refuze participarea celor ce nu pot dovedi că au fost vaccinați anti Covid sau nu poartă mască pe durata scurtei călătorii, după regula definitia de Dan I. ca fiind: My car, my rules!

Retrospectiva primelor trei ediții:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.