Mitsubishi Outlander – costuri cu benzina și energia electrică după 17.500 km

Probabil va amintiți că Octavian s-a alăturat echipei proiectului Electromobilitate în vara anului trecut. De atunci s-au petrecut schimbări majore în viața familiei, odată cu venirea pe lume a lui Andrei.

Outlander-ul, achiziționat second hand, și-a îndeplinit datoria, iar Octavian ne-a furnizat date interesante, din care înțelegem mai bine costurile cu un model PHEV, care este încărcat zilnic acasă.

Costul cu benzina+energia electrică înregistrat de Octavian în primul trimestru a fost cuprins între 44.89 și 50.81 lei/100 km.

Din relatările lui Octavian, mai reținem un alt factor major în bilanțul Outlander-ului, cel al întreținerii periodice, despre care aflăm că a costat 2035 lei, s-au încă 11.63 lei/100 km.

Din articolul dedicat subiectului costurilor de încărcare pentru mini-flota parcată în garajul nostru virtual, probabil rețineți că valoarea maximă din România în primul trimestru a fost 19.22 lei/100 km, iar cea comunicată de Dan (Kona) pentru prețurile din Elveția s-a ridicat la 20 lei/100 km.

În direct cu Octavian

In luna februarie am parcurs 1380 km și am consumat 162.6 kWh și 72.37 litri benzină (la un cost de 507 RON). Rezultă un consum mediu de 5.2 L/100 Km (benzina) și 11.7 kWh/100 Km (energie electrică).

In luna martie am parcurs 1931 km. Am consumat 180.6 kWh și 110,37 l benzină. Rezultă un consum mediu de 5.7 l/100 km si 9.3 kWh/100 km. Combustibilul m-a costat 854.59 RON.

Luna aceasta am făcut revizia (schimbat ulei, filtre, ulei grup față și spate, suport motor electric spate) la un cost de 2035 RON.

Vestea bună este că Octavian va păstra Outlander-ul pentru tractat remorca necesară transportului materialelor de construcție pentru noul cuib al familiei mărite, dar a comandat un Spring pentru alergătura prin Sibiul cu străzi si locuri de parcare notorii de înguste, mai ales în centrul istoric.

Alte articole despre experiențele lui Octavian alături de Outlander PHEV:
O mână de ajutor, vă rugăm!

La sugestia unui coleg am reprezentat graficul pe verticală, pentru o citire mai bună pe smart phone.

Care variantă preferați: orizontală sau verticală?

Scrieți-ne la rubrica de comentarii, în media socială sau pe adresa office@electromobilitate.com. Orice alte propuneri de îmbunătățire sunt bine venite. MULȚUMIM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.