„O experienta palpitanta” cu Fiat 500 electric

Cu ocazia evenimentului organizat de AVER la Bucuresti, ne-am reintalnit cu Marian Nica pe care l-am cunoscut in timpul unui test drive cu TM 3 (Tesla Model 3), la prima intalnire a posesorilor de automobile electrice din Romania, organizata de un grup de mari sufletisti in luna mai la Bran.

Stiam din corespondenta privata si din relatarile pentru comunitatea electromobilistilor din tara, ca Marian a achizitionat un Fiat 500 electric importat din California de la firma Global EV Connect din Oradea si am fost foarte bucurosi sa vedem micuta electrica la EV show in curtea ICPE la Bucuresti.

Iata ce ne povesteste Marian despre aventura cu Fiat-ul de la Bals la Bucuresti si retur:

Marian Nica si Fiat-ul 500 electric la EV Show 2019, ICPE – Bucuresti

Drumul la București la bordul Fiat-ului 500 electric a fost o provocare, îmi doream să aflu de multă vreme să aflu cum este să te aventurezi dincolo de limita autonomiei.

Prima pauză de încărcare la CEZ Pitești mi-a oferit răgazul să mă odihnesc un pic după o perioadă destul de încărcată. Timpul a trecut repede, discuțiile cu personalul CEZ s-au legat ușor, lumea era interesată și surprinsă plăcut să afle că există o variantă electrică Fiat.

Drumul pe autostradă s-a derulat fără probleme, am mers relativ constant cu 90-100 km și am ajuns la West Park cu o autonomie de 30 km. Aici am încărcat 15 minute la o stație Polyfazer gratuită mai mult din curiozitate decât din necesitate. A durat un pic să pornesc stația și am fost ajutat de un domn de la pază pentru asta.

La ICPE atmosfera a fost ok, a fost minunat să mă aflu în lumea electromobilității.

La întoarcere am prins o vreme urâtă, ploaie, frig, ceață, a trebuit să reduc viteza de deplasare pe autostradă ca să compensez creșterea consumului de energie  folosită pentru încălzire și dezaburire. La Pitești mai aveam doar 3% din energie.

In timp ce încărcam tot la CEZ pe drumul spre casă, fiind destul de frig afară mi-a venit ideea să renunț la type 2 pentru priza clasică într-o locație încălzită. Asa că m-am mutat câțiva km înspre casă, la un popas unde am servit masa. L-am sunat pe patron și l-am convins să monteze o stație type 2 în viitor.

După ce mi-am încărcat bateriile, a mea și a Fiat-ului, am plecat la drum cu minimul necesar ca să ajung acasă. Consumul total a fost de 12 kw/100 km și am ajuns cu range de 5 km. Matematica este o știință exactă, care ajută la planificarea unei rute la bordul unui EV.

A fost o experiență palpitantă, care mi-a dat curaj pentru următoarele călătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.